Sou a: Inici / Noticies / Nous estudis d'ADE Industrial a Igualada

Nous estudis d'ADE Industrial a Igualada

Sumarà el grau en Enginyeria en Organització Industrial de la UPC i el grau en Administració i Direcció d’Empreses de la UOC.
12-03-2015

El proper curs universitari 2015-2016, l’oferta lectiva del Campus Universitari d’Igualada s’ampliarà amb estudis d’ADE Industrial, fent costat a alguns principals sectors de l’activitat econòmica local. Aquests estudis de nova creació s’impartiran per primer cop a Igualada i, els alumnes que els triïn obtindran una doble titulació i un doble perfil professional, el Grau en Enginyeria en Organització Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que fins ara ja s’impartia a la capital de l’Anoia, i un Grau en Administració i Direcció d’Empreses de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), de nova incorporació. Així mateix, els estudiants tenen l’opció de cursar l’ADE Enginyeria Química i obtenir la doble titulació del Grau en Enginyeria Química, que s’imparteix a l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, i el Grau en Administració i Direcció d’Empreses de la UOC. Aquesta universitat, doncs, se suma així al projecte del Campus Universitari d’Igualada, ampliant el ventall d’estudis públics i de qualitat.

Aquest dijous, 12 de març, n’han fet la presentació l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; el subdirector general d’Universitats, Josep Ribas; la regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament d’Igualada i directora del Campus Universitari Igualada, Anna Bacardit; la vicerectora de Política Docent de la UPC, Maribel Rosselló; i la directora dels estudis d'Economia i Empresa de la UOC, Àngels Fitó.

Després de cursar ADE Industrial, els estudiants sortiran amb un perfil d’enginyer molt versàtil que els ha de permetre treballar en qualsevol sector de la indústria i, alhora, un perfil empresarial per poder administrar i gestionar empreses. A més, adquiriran una formació tècnica amb criteris d’eficiència, sostenibilitat i millora contínua. La doble titulació d’ADE Industrial suposarà un mínim de quatre anys d’estudis, amb els 240 crèdits d’Organització Industrial, els 84 crèdits d’ADE i el projecte final.

Un cop acabats els estudis, els futurs professionals podran desenvolupar una àmplia gamma de funcions de direcció i gestió en qualsevol institució pública o privada, i també se’ls haurà preparat per a iniciar el seu propi negoci. Així doncs, podran dur a terme tasques d’operacions logístiques, direcció estratègica, ser responsables d’internacionalització o responsables comercials, ser analistes de mercats, dirigir operacions de màrqueting o actuar com a consultors en la creació d’empreses, entre altres.

Un Campus Universitari amb voluntat de creixement · El Campus Universitari d’Igualada va néixer el setembre de 2014 amb la ferma voluntat de consolidar la capital de l’Anoia com una ciutat universitària i dotar el municipi d’un pol de coneixement directament enllaçat amb la industria i els sectors productius locals.

Des del primer moment, el campus ha acollit la històrica Escola d’Enginyeria d’Igualada (EEI), adscrita a la UPC, on s’imparteixen el Grau en Enginyeria en Organització Industrial, el Grau en Enginyeria Química, el Màster Universitari en Enginyeria del Cuir, el Màster en Direcció Tècnica d’Adobatge, el Postgrau en Direcció Comercial i Màrqueting, el Postgrau en Emprenedoria, el Postgrau en Gestió Ambiental, el Postgrau en Tècniques d’Adoberia i estudis de doctorat. A més, als laboratoris del Campus s’hi duen a terme les accions d’investigació i desenvolupament de producte de la Càtedra A3 en Innovació del Cuir, el Tèxtil i la Moda.

En l’actualitat, el Campus Universitari d’Igualada acull tres-cents alumnes, que gaudeixen de noves instal·lacions ubicades en una superfície total de 5.836 m2. L’objectiu, però, és seguir creixent i arribar, com s’ha dit des de la seva posada en marxa la passada tardor, als cinc-cents estudiants en tres anys, atraient alumnes de la ciutat i de la comarca de l’Anoia, però també d’altres indrets.

  • Compartir