Sou a: Inici / Noticies / Nous tallers de cuina al Mercat de la Masuca

Nous tallers de cuina al Mercat de la Masuca

Fins a onze propostes diferents entre març i juny, orientades als adults i també als infants, per a aprendre receptes i truc culinaris
12-03-2018

El Mercat Municipal de la Masuca d’Igualada enceta una nova programació de tallers de cuina entre els mesos de març i juny. Hi ha propostes variades i adreçades a tots els públics que van més enllà de la cuina. Els darrers dijous de mes, l’aula de cuina comptarà amb la presència de professionals que mostraran les seves habilitats i donaran consells culinaris al públic assistent. Els tallers tenen un preu de 4 euros i, si es vol participar en les quatre propostes, el preu és de 14 euros. Tots es fan en horari de 17:30 a 19:30 h i les inscripcions i pagament són al mateix mercat, a la Polleria de la Merche i l’Eli.

El 22 de març, amb l’arribada de la Pasqua, el mestre pastisser Josep Maria Altarriba ensenyarà a fer i decorar la mona de Pasqua, de tres varietats diferents, mantega, fruita o Sacher. El 26 d’abril la protagonista serà Isabel Albiñana, experta en cuina natural per la salut i el benestar, que descobrirà singulars aliments de mar a través de cinc receptes saludables amb aigua de mar, algues i peix blau. Com a novetat, el 31 de maig i 28 de juny, la Natasha Peterson de Cookyfop’s, convida a dues sessions de cuina participativa i experimental. A la primera es prepararan pizzes i, a la segona, unes suculentes galetes artesanes. Es tracta de tallers que combinen cuina i desenvolupament personal i conviden a perdre la vergonya i a obrir-se als altres a través de la cuina.

Els darrers divendres de mes estan reservats al públic familiar. La Natasha de CookyFop’s engrescarà als infants, sols o en companyia dels seus pares i mares, posant en pràctica la manipulació d’aliments i els secrets dels productes de proximitat i la seva relació amb la salut. El 23 de març jugaran a decorar un ou de pasqua, el 27 d’abril la pasta de full serà la protagonista amb diversos gustos; fruita, crema, xocolata o salada. L’1 de juny faran pizza de fruita i, com a darrera proposta, el 29 de juny construiran formes i estructures amb cereals. Els nens i nenes interessats a participar-hi han de presentar-se a la ludoteca del mercat.

Els dijous, 3 de maig i 7 de juny, l’Anna Singla, assessora en aromateràpia i el món dels olis essencials, realitzarà dos tallers gratuïts per conèixer d’on vénen i què són els olis essencials, i com poden ajudar en el nostre dia a dia i, especialment, com poden ajudar a la cuina. Els tallers són gratuïts però cal inscripció prèvia al servei de Comerç de l’Ajuntament d’Igualada, comerc@aj-igualada.net o 93 803 19 50 extensió 2536.

Finalment, el 20 d’abril arribarà el moment de celebrar Sant Jordi. Natasha Peterson, Roham i Socram, faran l’excepcional presentació del seu llibre Las aventuras de los Minifop’s. En acabar hi haurà un taller de manualitats amb els protagonistes. L’activitat és gratuïta i també cal inscripció prèvia al servei de Comerç de l’Ajuntament d’Igualada.

Com sempre, les receptes elaborades a l’aula de cuina del mercat, es podran trobar al web www.comerçigualada.cat, amb la llista d’ingredients i la preparació de cada plat. Aquests tallers estan organitzats pel Servei de Comerç de l’Ajuntament d’Igualada, i l’Associació de Botiguers de la Masuca.

 

  • Compartir