Sou a: Inici / Noticies / Nova app oberta a continguts d'entitats, escoles i ciutadans

Nova app oberta a continguts d'entitats, escoles i ciutadans

La plataforma permetrà que agrupacions, escoles, entitats i persones a títol individual hi afegeixin les seves propostes o itineraris geolocalitzats.
04-11-2015

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat aquest dimecres l’aplicació per a dispositius mòbils Itineraris Igualada, que ja es pot descarregar gratuïtament des de les botigues d’Apple i Android. Aquesta nova eina s’emmarca en el programa Km2 Ciutat, que impulsen la Diputació de Barcelona, l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Fundació Itinerarium i iEARN-Pangea. En aquesta primera fase, com una prova pilot, s’han desenvolupat aplicacions específiques per Igualada, Manresa i Sant Quirze del Vallès. La intenció és, posteriorment i en base a aquestes experiències, fer-la extensiva a altres municipis de la província.

La presentació ha comptat amb la presència del regidor de Promoció Cultural i Comerç, Pere Camps, el responsable del seu desenvolupament per part de la Fundació Itinerarium, Narcís Vives, i dos testimonis d’experiències amb aquesta nova aplicació, la directora de la Biblioteca Central d’Igualada, Montse Lobato i, representant l’Escola Pia d’Igualada, David Segura i Marta Basart.

Km2 Ciutat, un projecte participatiu · Km2 Ciutat és un projecte comunitari d'utilització de tecnologies de geolocalització per a la creació de continguts informatius en barris o ciutats, obert a la participació de l'administració local, centres d'ensenyament, empreses i emprenedors, comerços i qualsevol altra organització que vulgui formar part d’aquesta xarxa.

Això vol dir que, no només el consistori, sinó les diferents organitzacions locals, entitats o ciutadans que s’hi registrin, col·laboraran per enriquir, millorar progressivament i nodrir de continguts aquesta aplicació, posant en valor el potencial cultural, associatiu, educatiu, comercial i turístic locals i fomentar l'acció social per millorar la qualitat de vida. En la seva arrencada ja s’hi poden robar rutes, itineraris i punts d’interès de la capital de l’Anoia.

Els objectius van més enllà de la consulta de continguts. L’aplicació Itineraris Igualada vol ser una aplicació viva que ha de servir per estendre l’ús de les noves tecnologies entre diferents col·lectius; afavorir la participació ciutadana convertint ciutadans, entitats, escoles i particulars en coautors de la mateixa; i, evidentment, donar a conèixer punts o itineraris, turístics, culturals, històrics i comercials, a la ciutadania i els visitants.

Continguts específics a Igualada · Ara mateix, a l’app Itineraris Igualada ja es poden consultar diferents continguts. L’Ajuntament ha elaborat Viatge per la pell d’Igualada, que recorre els escenaris més destacats del patrimoni industrial adober; Passeig per la Igualada industrial, que visita els principals edificis fabrils i el món dels patrons i dels obrers; Anella Verda, que geolocalitza els tres itineraris, un ja finalitzat i els altres dos en execució, que permeten recórrer la ciutat a peu i amb bicicleta; Igualada Turisme, que recull els atractius patrimonials i turístics més destacats; Igualada Equipaments, amb una relació d’equipaments administratius, educatius, assistencials, esportius, cívics o culturals; i Igualada Slow Shopping, que inclou el circuit de comerços que, durant aquesta mateixa setmana, ofereixen promocions especials coincidint amb una nova edició del Rec.0.

El col·lectiu de comerciants Igualada Comerç ja hi ha inclòs, de la seva banda, la relació de locals associats a aquesta entitat, precisament amb el nom Igualada Comerç. A banda, Sota la pell del Rec, elaborada per Amics del Rec i CERCA, inclou testimonis en vídeo de persones vinculades al barri del Rec.

La Biblioteca Central, en col·laboració també amb l’Arxiu Comarcal, hi ha introduït els Gegants de l’any de la picor, amb descripció i fotografies dels gegants més antics de la ciutat; Autors igualadins, itinerari pels carrers de la ciutat que duen noms d’autors locals, amb fotografies i biografia dels mateixos; i Coneixes Igualada? El Nucli antic, un itinerari educatiu que proposa conèixer alguns dels racons i històries d’aquesta zona simbòlica de la ciutat. S’acompanya de materials on-line, que permeten contestar un qüestionari sobre allò que es visita.

Ara mateix hi ha dos continguts més en procés d’elaboració. L’Itinerari poètic Joan Llacuna, elaborat per Programa de Millora del Barri Sant Agustí, que permetrà repetir la passejada literària pels racons de la ciutat relacionats amb el poeta que es va fer al passat Mercat de Lletres i a la Festa Major; i Itineraris, dels alumnes de l’Escola Pia, un seguit de rutes urbanes que estan elaborant joves estudiants d’aquesta escola

Tota aquella entitat, col·lectiu o persona a títol individual que vulgui contribuir a partir d’ara en l’elaboració de continguts, ha de contactar amb el departament municipal de Promoció Cultural i Comerç a l’adreça electrònica .

Descàrrega per dispositius Apple AQUÍ

Descàrrega per dispositius Android AQUÍ

  • Compartir