Sou a: Inici / Noticies / Nova Aula de Cuina al mercat de La Masuca

Nova Aula de Cuina al mercat de La Masuca

Les primeres sessions es duran a terme en les properes quatre setmanes i permetran aprendre a elaborar receptes típiques de Nadal.
22-11-2014

Aquest dissabte, 22 de novembre, s’ha presentat la nova Aula de Cuina del Mercat Municipal de La Masuca. Aquesta és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació de Botiguers del mercat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, que ha permès arranjar l’antic espai polivalent de l’interior de la instal·lació a una nova aula gastronòmica on impartir-hi tallers de cuina.

Durant quatre setmanes, en aquest espai d’uns 25 m2 de superfície, s’han dut a terme les obres necessàries. S’hi han instal·lat els elements electrodomèstics bàsics per a celebrar-hi els tallers formatius i divulgatius i també s’hi ha ubicat el mobiliari per als alumnes d’aquests tallers, una dotzena de taules i cadires.

Hàbits saludables i cuina de mercat · En l’acte de presentació d’aquest dissabte, amb la presència del tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs, el cap de l’Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació, Xavier Torrent, i el vicepresident de l’Associació de Botiguers de la Masuca, Jordi Vila, s’han explicat les raons d’aquesta iniciativa. Miserachs destaca que la voluntat és “estimular el consum dels productes frescos i de proximitat que es venen al mateix mercat i mantenir vives o recuperar moltes receptes del ric patrimoni gastronòmic català”.

Es vol incentivar també l’adopció d’hàbits d’alimentació saludables, el coneixement dels productes de temporada i, fins i tot, impulsar noves figures de la cuina local. No es faran només tallers de receptes tradicionals, sinó que es preveu desenvolupar-hi cicles temàtics concrets, com per exemple cuina sana per a esportistes.

Primers tallers: receptes de Nadal · Els primers tallers en aquesta aula, que ja tenen les inscripcions tancades, es duran a terme en les properes setmanes: quatre sessions consecutives en un cicle de receptes nadalenques. Les classes es faran els dijous a la tarda, de 17:30 a 19:30h, quan el mercat està obert, afavorint també d’aquesta manera l’adquisició de productes a les parades i botigues.

El 27 de novembre es podrà aprendre a cuinar Escudella, carn d’olla i tronc de Nadal; el 4 de desembre Canelons de Sant Esteve i neules; l’11 de desembre Capó farcit a la catalana amb carxofes i mantecado i, finalment, el 18 de desembre, Sarsuela de peix i marisc i torró cremat. Aquests quatre tallers els impartirà el cuiner Isidre Soteras, del restaurant igualadí El Jardí.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir