Sou a: Inici / Noticies / Nova edició de 'Cultura Emprenedora a l'Escola'

Nova edició de 'Cultura Emprenedora a l'Escola'

Un total de 4.700 alumnes de 137 centres educatius de 63 municipis de la demarcació de Barcelona prenen part en el projecte durant el curs 2016-2017
21-02-2017

Un any més, aquest 2017 Igualada acull el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i que té com a objectiu promoure i fomentar valors, hàbits i capacitats claus vinculats a l’emprenedoria en el cicle superior de l’educació primària. Enguany, el programa es desenvolupa a les escoles dels Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès, Col·legi Monalco i Mare del Diví Pastor i compta amb la participació de prop de 250 alumnes de 5è de primària.

Un total de 4.700 alumnes de 137 centres educatius de 63 municipis de la demarcació de Barcelona prenen part en el projecte durant el curs 2016-2017. Gràcies a aquesta iniciativa, aquests escolars estan crant un total de 241 cooperatives, 11 de les quals a Igualada.

Fa uns dies, els equips directius de les cooperatives Art Marista i Somni Jove dels Maristes, Cooequipe i Coopro de les Escolàpies, World Creative i Tropicop de l’acadèmia Igualada, E.V. Coop i Supercoop de l’Emili Vallès, Cooperapins i Cooperative Club del Col·legi Monalco i Ecocrafters del Col·legi Mare del Diví Pastor, van visitar les instal·lacions d’Ig-nova Tecnoespai. Durant la visita van reunir-se amb la responsable de l’Oficina d’Atenció Empresarial, amb qui van intercanviar impressions sobre el procés que havien seguit fins al moment per a la constitució, l’elecció de l’equip directiu, el nom, així com el producte que elaboraran. També van presentar els estatuts i l’acta de constitució i van fer efectiva l’alta al registre de cooperatives. Igualment, els membres de la cooperativa van reunir-se amb el tècnic d’assessorament empresarial de l’Ajuntament, amb qui van comentar diferents aspectes sobre l’elecció del producte, la viabilitat, la venda o l’estudi de mercat.

Ara, la majoria de cooperatives es troben en ple procés d’elecció i elaboració dels productes, la venda dels quals es durà a terme durant el mes de maig en un mercat al centre de la ciutat. Aquest és el sisè any de desenvolupament del projecte a Igualada, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament.

  • Compartir