Sou a: Inici / Noticies / Nova edició de l'aula d'Alfabetització en Català

Nova edició de l'aula d'Alfabetització en Català

La darrera setmana de juny va finalitzar una nova edició del curs de l’Aula d’Alfabetització en Català, adreçat a persones immigrades que, o bé no estan alfabetitzades en la seva llengua o bé desconeixen l’alfabet llatí.
01-07-2014

La darrera setmana de juny va finalitzar una nova edició del curs de l’Aula d’Alfabetització en Català, adreçat a persones immigrades que, o bé no estan alfabetitzades en la seva llengua o bé desconeixen l’alfabet llatí. La iniciativa està organitzada pel servei d’Atenció a la Nova Ciutadania de l’Ajuntament d’Igualada, va arrencar al mes de setembre del 2013 i ha tingut una durada de 100 hores lectives.

Tant la mesura 34 del Pacte Nacional per a la Immigració com l’article 9 de la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i les Retornades a  Catalunya aposten per oferir una formació en competències lingüístiques bàsiques a les persones immigrades d’origen estranger.

Durant el present curs, han passat per aquesta aula 32 persones, 21 de les quals han obtingut el certificat de les 100 hores de classe. Han cursat un total de tres hores setmanals, de les quals una l’han passat a l’aula d’informàtica familiaritzant-se també amb les noves tecnologies.

De cara al proper curs, l’objectiu és continuar amb l’Aula d’Alfabetització en Català i poder oferir un segon nivell per alumnes més avançats però que encara no tenen el nivell necessari per assistir als cursos del Consorci de Normalització Lingüística.

  • Compartir