Sou a: Inici / Noticies / Nova edició de l'Octubre Solidari

Nova edició de l'Octubre Solidari

Durant el mes d’octubre tindran lloc vint-i-sis propostes que busquen sensibilitzar i implicar la ciutadania en diferents causes.
27-09-2016

Igualada ja té a punt una nova edició de l’Octubre Solidari, una iniciativa coordinada per l’Ajuntament de la ciutat i la vintena d’entitats locals que integren Igualada Solidària, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un conjunt de propostes de cooperació i solidaritat que segons el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari i Cooperació, Fermí Capdevila, serveixen “per donar a conèixer l’acció que duen a terme les associacions solidàries que tenim a prop i recordar-nos aquelles problemàtiques humanes que tenim a tocar i que massa sovint no tenim tan presents com caldria”. La inauguració tindrà lloc el dilluns, 3 d’octubre, a les 18h, al Teatre Municipal l’Ateneu i en el marc de l’AUGA, amb una conferència a càrrec de Sara Camps, voluntària entre els maies a Guatemala.

Un dels plats forts de la celebració tindrà lloc el dissabte, 8 d’octubre, a partir de les 17h a la Plaça Cal Font, amb la cinquena Mostra d’Entitats Solidàries, que inclourà també una cercavila a les 18h i una sessió de contacontes a les 19h. Aquest és l’escenari on les diferents entitats d’Igualada Solidària exposen les seves iniciatives i informen la ciutadania, amb l’objectiu de sensibilitzar-los i implicar-los en diferents causes.

Hi haurà, però, fins a vint-i-quatre activitats més obertes a tothom. Pel que fa a les xerrades destaquen, entre altres, Les dones a l’Índia rural, amb Montse Ortiz, el 27 de setembre i organitzada per la Fundación Vicente Ferrer; Les mines antipersones al Sàhara Occidental, amb Miquel Cartró d’ACAPS Catalunya el 27 d’octubre; Migrants, desplaçats, refugiats... víctimes del desgovern i la indiferència, el 18 d’octubre amb Santi torres de la Fundació Migra Studium; o Bòsnia, 21 anys després de la guerra, amb Manel Vila el 20 d’octubre.

Un altres dels grans capítols de la programació és el de les exposicions. Es podran visitar, per exemple, Dret a viure... refugiats sense refugi, d’Isabel Casas, a la llibreria Llegim...?; Les raons de la cooperació, del Fons Català de Cooperació, a l’Espai Cívic Centre; Exposició i Mostra Mans Unides d’Igualada a la Parròquia de Santa Maria, Les mines antipersones al Sàhara Occidental, a la Galeria del Passatge Vives; o Rostres de la Mediterrània, d’Stop Maremortum, a l’Espai Cívic Centre.

Pel que fa a les projeccions, es podrà veure el documental Projecte Rwanda el 6 d’octubre i el film Io sto con la sposa el 13 d’octubre. El 21 d’octubre, a l’Institut Pere Vives Vich es farà una sessió de cinefòrum al voltant de la pel·lícula Terraferma.

Destaquen també altres activitats, com el taller La convivència i el rescat a Lesbos l’1 d’octubre, una cursa popular per la pau i una caminada solidària els dies 16 i 23, un festival pels petits del Senegal el 21 d’octubre o la sessió de contes No estàs sol, el dia 28.

Nou butlletí d’Igualada Solidària · Aquesta setmana s’està repartint a totes les llars de la ciutat l’edició número 20 del butlletí d’Igualada Solidària, que també es pot consultar AQUÍ. En aquesta revista s’hi pot trobar informació detallada de totes les activitats que se celebraran i tota la informació de contacte de les entitats que formen part d’Igualada Solidària.

  • Compartir