Sou a: Inici / Noticies / Nova edició del pressupost participatiu de Joventut

Nova edició del pressupost participatiu de Joventut

La iniciativa permetrà als joves crear, proposar, escollir i desenvolupar part de l’agenda d’activitats d’aquest departament per a l’any 2018
11-12-2017

El departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada destinarà novament l’any vinent una part del seu pressupost al projecte Impuls que, seguint el model de pressupost participatiu, pretén convertir els joves en motors de canvi, fent-los creadors i protagonistes de l’#agendaimpuls. Un dels objectius principals és crear espais de diàleg i participació que permetin donar resposta a les seves demandes i necessitats reals, així com oferir-los des del consistori el suport i els recursos necessaris per a fer realitat els seus projectes.

Així doncs, del 4 de desembre de 2017 al 23 de gener de 2018, ambdós inclosos, els joves de la ciutat entre 16 i 30 anys podran presentar les seves propostes, que es debatran i escolliran posteriorment en assemblea el dia 10 de febrer, decidint entre tots els participants la dotació pressupostària que s’atorgarà a cadascuna.

Com a novetat d’aquesta edició, els projectes es presentaran en format de petit vídeo i se’n farà difusió a través de les xarxes socials del departament de Joventut, per tal que tots els joves puguin opinar i dir quins projectes voldrien que formessin part de l’#agendaimpuls 2018. Dels 15.000 euros reservats a aquesta fi, 6.000 euros seran per a projectes enfocats a un públic de fins a 18 anys i 9.000 euros per a projectes pensats per als majors d’edat.

Els projectes proposats han de ser sostenibles i inclusius, sense ànim de lucre, oberts a tota la ciutat i s’han de programar entre el 5 de març i el 26 d’octubre de 2018, exceptuant el període comprés entre el 15 de juliol i el 15 d’agost.

Se’n pot trobar més informació al WEB del departament o presencialment a l’equipament juvenil La Kaserna, en horari del Punt d’Informació Juvenil, de dilluns a divendres de 10 a 13:30h i de 17 a 20h.

Des del departament de Joventut es vol agrair públicament a tots els joves que han participat i fet possible l’agenda Impuls aquest any 2017 amb dotze projectes diferents: el Yakaaro Soul Fest, el Taller d’Arts Escèniques, les activitats a la natura, el festival Future Days, la Coll@nadeta, les imatges contra l’assetjament escolar, el cicle de xerrades Als 4 vents!, els cinefòrums Kafana i Temps d’Ecouté, l’exposició col·lectiva Impulsart, el festival Refugia’t, el taller de gospel i l’itinerari jove a la 2a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades.

  • Compartir