Sou a: Inici / Noticies / Nova edició del projecte Anoia Activa

Nova edició del projecte Anoia Activa

Les dues institucions rebran en total 498.000 euros en subvencions per a executar accions de suport a persones en situació de desocupació
23-11-2016
Nova edició del projecte Anoia Activa

Foto: Consell Comarcal de l'Anoia

L’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia rebran en conjunt una subvenció de 498.000 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del programa de suport al desenvolupament local Treball a les 7 Comarques. Això permetrà donar continuïtat l’any 2017 al projecte Anoia Activa, coliderat per aquestes dues institucions. Aquest programa està cofinançat pel Fons Social Europeu i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social - Servei Públic d’Ocupació Estatal. Aquest dimecres, 23 de novembre, han donat els detalls de la nova edició del projecte la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, Àngels Chacón, i el vicepresident i responsable de l’àrea de Promoció Comarcal del consell, David Alquézar.

El projecte Anoia Activa es desenvolupa ininterrompudament des de l’any 2008 i té com a objectiu estimular la creació d’activitat econòmica i la generació d’ocupació mitjançant el suport integrat al teixit productiu i a les persones desocupades, per a poder estimular un entorn que afavoreixi la dinamització socioeconòmica de la comarca, implicant també les entitats locals i agents del territori.

Per a arribar a assolir aquest objectiu principal del projecte, aquest consta de cinc programes. El Programa 1 dibuixa la composició dels equips de persones que en supervisen i coordinen el desenvolupament. El Programa 2 ofereix assistència tècnica per a la millora de la prospecció empresarial, amb l’objectiu de detectar en temps real i de manera permanent les necessitats de les empreses en qualsevol àmbit i apropar els serveis públics al teixit empresarial local per tal de millorar-ne la seva competitivitat, serveis a les empreses a la comarca per a impulsar la seva competitivitat mitjançant el màrqueting digital o impulsar la economia social i solidària a la comarca. El Programa 3 consta de diverses accions de qualificació professional, que persegueixen la millora de l’ocupabilitat i les competències de les persones destinatàries i es plantegen com a mesures adreçades a seleccionar, motivar, inserir i mantenir dins un procés formatiu aquelles que formen part dels col·lectius més desafavorits del territori objecte d’actuació. El Programa 4 fa referència als dispositius d’inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats especials i a la prospecció de les empreses de la comarca. I en el Programa 5 se subvencionen accions per al foment de la igualtat d’oportunitats en el mercat de treball i, més específicament, la promoció laboral de les dones.

Els recursos que es rebran aniran precisament a accions emmarcades en aquests programes. A banda de la contractació del personal directiu i tècnic necessari per al seu desenvolupament per part de les dues administracions, el Consell Comarcal durà a terme cursos d’Auxiliar de Manteniment Industrial, de Preparació de Comandes i Manipulació de Càrregues amb Carretó i de Jardineria i d’Horticultura Ecològiques i executarà accions com el pla de comunicació del programa i les iniciatives Anoia Social i Anoia 2.0.

De la seva banda, l’Ajuntament rebrà assistència tècnica per a la millora de la prospecció a l’Anoia, oferirà els cursos d’Especialista en Logística Industrial, de Cuina per a Col·lectivitats amb Dietètica i Nutrició, d’Interpretació de Plànols i Disseny Industrial i d’Especialista en Neteja de Centres Assistencials, i donarà també continuïtat al programa Atenea, adreçat a dones que ocupen càrrecs tècnics i de responsabilitat o que vulguin promocionar a llocs de responsabilitat. Ajuntament i Consell han rebut també finançament per al desenvolupament conjunt de Co-operativa, una iniciativa d’inserció i orientació laboral itinerant que visita els diferents pobles de la comarca i dóna servei als municipis.

  • Compartir