Sou a: Inici / Noticies / Nova línia d'ajuts per reformes d'habitatges

Nova línia d'ajuts per reformes d'habitatges

L’import de la subvenció serà del 50% del pressupost de l’actuació a executar, amb un límit de 5.000 euros per habitatge
23-11-2016

L’Ajuntament d’Igualada obrirà en les properes setmanes una nova línia de subvencions que volen contribuir a adequar habitatges privats buits a les condicions d’habitabilitat, accessibilitat i eficiència energètica exigida per la normativa i que, posteriorment, puguin ser destinats a lloguer amb preus assequibles.

Aquesta mesura és fruit del pacte per als pressupostos 2016 entre el govern municipal de CiU i el grup de Socialistes d’Igualada. Aquest dimecres n’han explicat els detalls el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, i el portaveu del grup socialista, Jordi Riba. Tots dos han coincidit a destacar que la intenció última de la proposta és mobilitzar el parc d’habitatges en desús amb un incentiu atractiu que, alhora, sigui fàcil de tramitar. Per això, precisament, es valoraran les intervencions de petit abast que aportin un nou habitatge rehabilitat al mercat, davant les grans rehabilitacions, per assolir un màxim repartiment d’ajuts i incrementar els habitatges a disposició de la Borsa d’Habitatge Social de l’Oficina Local d’Habitatge.

Podran ser beneficiàries de les subvencions tots els propietaris d’habitatges buits, amb la condició que es comprometin a cedir-los a la Borsa d’Habitatge. Queden excloses dels ajuts, però, les entitats financeres, les seves filials immobiliàries, els fons d’inversió, les entitats de gestió d’actius o els propietaris que siguin titulars d’una superfície útil habitable total de 1.250 m2.

L’Ajuntament inspeccionarà cada habitatge per a avaluar el seu estat general i les actuacions sol·licitades. Seran subvencionables les obres d’adequació dels elements que conformen l’habitatge per a obtenir les condicions mínimes d’habitabilitat o que les millorin, com ara la instal·lació d’aigua, gas, calefacció, electricitat, sanejament o altres, l’arranjament de banys i cuines, la millora de l’aïllament tèrmic o acústic, el repàs dels elements de l’habitatge deteriorats per una manca de conservació o manteniment i la supressió de barreres arquitectòniques i millora de l’accessibilitat. Les obres hauran de respectar les característiques formals, constructives i cromàtiques dels elements comuns de l’edifici. L’import de la subvenció serà del 50% del pressupost de l’actuació, amb un límit de 5.000 euros per habitatge. La partida total prevista pel consistori per aquests ajuts és de 25.000 euros.

Les sol·licituds, quan s’obri la convocatòria, s’hauran de formalitzar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajutament d’Igualada. La informació es podrà consultar també properament al web tramits.igualada.cat.

  • Compartir
Pertany a: ,