Sou a: Inici / Noticies / Nova plataforma d'atenció telefònica del projecte Radars

Nova plataforma d'atenció telefònica del projecte Radars

Aquesta és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament d’Igualada, amb l’objectiu de combatre l’aïllament i la solitud no volguda de la gent gran
04-12-2017

El projecte Radars, una xarxa ciutadana que té per objectiu vetllar per les persones grans que viuen soles a la ciutat d’Igualada i evitar el seu aïllament, ha posat en marxa recentment una plataforma de seguiment telefònic. Cinc voluntaris fan, doncs, fan un acompanyament setmanal mitjançant una conversa per telèfon a les persones adherides a la iniciativa, els donen suport, els faciliten informació sobre recursos i actes que es fan a la ciutat i, a més, poden detectar possibles necessitats.

Radars és un projecte que va néixer amb la voluntat de combatre la solitud no volguda i l’aïllament de les persones grans que viuen soles. Des de l'any 2016, l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, ha implementat el projecte a la ciutat seguint un objectiu clar, com és que aquestes persones puguin continuar vivint a la seva llar amb la complicitat del seu entorn habitual, format per veïns, veïnes, comerciants, professionals i serveis, i que funciona com una xarxa de prevenció.

Nous voluntaris de suport · A Igualada hi ha més de 1.200 llars on hi viuen persones soles de més de 75 anys i l’objectiu de Radars és posar tots el mitjans per arribar al major nombre possible de persones que conviuen amb aquesta solitud no volguda. Per això, és molt important que, a banda dels professionals i entitats implicats, un dels seus actors principals siguin els voluntaris que acompanyen i supervisen el benestar de la gent gran.

Per tal de poder arribar a la major part de les persones que viuen soles a Igualada, Radars ampliarà el seu equip de voluntaris. Si s’està interessat a col·laborar-hi es pot demanar informació a través del telèfon 630 929 885 o escrivint a radars@aj-igualada.net. Radars està coordinat per l’Oficina d’Inclusió, ubicada a l’Espai Cívic Centre i el voluntariat està liderat per la Fundació Sociocultural Atlas conjuntament amb l’equip tècnic del projecte.

 

  • Compartir