Sou a: Inici / Noticies / Nova programació de cursos de tardor i hivern

Nova programació de cursos de tardor i hivern

Els equipaments cívics i el barri de Sant Agustí ofereixen 180 cursos i tallers d’idiomes, noves tecnologies, música, cuina, activitat física, manualitats o infants.
06-09-2016

L’Ajuntament d’Igualada obre aquesta setmana les inscripcions per les activitats de tardor i hivern als equipaments cívics municipals, programades entre els mesos d’octubre de 2016 i febrer de 2017. Es poden formalitzar per tres vies: presencialment als equipaments cívics, telefònicament o a través d’Internet accedint AQUÍ.

L’oferta torna a ser novament molt diversa. Les propostes culinàries, en aquesta ocasió, giren al voltant de les conserves i les melmelades, la pastisseria vegana, la cuina vegetariana de carmanyola, la cuina de cap de setmana i, tenint en compte l’arribada de les properes festes, la cuina de Nadal i els torrons. Pel que fa a l’activitat física i el benestar, es proposen exercicis per a la gent gran, dona i esport, fit dance, body jump, tonificació, iniciació al running, pilates, ioga i respiració o estiraments musculars, entre molts altres. L’Aula de Noves Tecnologies permetrà, de la seva banda, conèixer o millorar coneixements al voltant de les eines de Google, endinsar-se en els recursos de retoc fotogràfic o edició de vídeo, desenvolupar presentacions de PowerPoint o millorar en l’ús d’aparells mòbils.

Hi ha també propostes de manualitats i artesania, com ara tallers d’arranjaments de roba, bufandes o llanes i fils, tallers d’aquarel·les, de patchwork, de figures de Nadal o de restauració de mobles. En l’apartat de formació, es pot triar entre cursos de comunicació eficaç per enfortir les relacions interpersonals, lectura i escriptura per persones adultes, logopèdia i dinamització corporal o gestió de l’estrès. A més, els tallers d’idiomes tornen a oferir diferents nivells de llengües, com l’anglès, el francès, l’italià o l’alemany i, en l’apartat de música i balls, es pot triar entre bollywood, bachata, salsa, danses de la Polinèsia, sevillanes, gospel, country line dance, guitarra o sardanes.

En relació a les activitats específicament pensades per a infants i joves, es duran a terme tallers de dansa, de com fer els deures, de diferents tipus de cuina o de llengües. Els centres cívics municipals també contemplen, finalment, activitats relacionades amb l’embaràs i la lactància cursos de pilates amb nadons, de ioga o de massatge infantil i diferents xerrades, conferències, sortides i caminades en grup. El programa complet es pot consultar AQUÍ.

Proposta de cursos al barri de Sant Agustí · D’altra banda, el proper 13 de setembre comencen les inscripcions per als cursos que s’organitzen des del Programa de Millora del Barri de Sant Agustí d’Igualada. Aquesta és una programació especial, més curta del que és habitual, ja que els cursos finalitzen el desembre, tenint en compte que la tasca encomanada al Programa de Millora del Barri de Sant Agustí finalitza aquest any 2016. Tot i que aquest s’acaba, s’està treballant per donar continuïtat a diferents activitats que s’han engegat al llarg d’aquests deu anys i que han arrelat en el barri i ja en formen part. En aquest temps, s’han ofert 215 cursos, en els quals han participat 3.366 persones. Ha estat un llarg ventall d’activitats, amb l’objectiu prioritari de trencar les barreres de la fractura digital i donar oportunitats de formació a totes les persones de totes les edats.

La programació d’aquest darrer període inclou cursos de familiarització amb les noves tecnologies, programes de continuació per a reforçar i avançar en els continguts ja apresos. En aquesta programació també hi ha un taller per estimular la memòria, un curs per aprendre a fer funcionar mòbils i tauletes i un curs d’ofimàtica. També s’hi ofereix un curs d’eines 2.0 per a la recerca de feina, que s’ofereix de manera gratuïta.

Es dóna continuïtat també al curs d’activitat física per a gent gran, que es farà els dimarts i els dijous de 9 a 10 h al gimnàs de l’Escola Pia. L’espai de deures de la Biblioteca funcionarà els dimarts i els dijous de 17:30 a 19:30h, amb l’accés lliure i gratuït per als nens que cursen Primària. Els cursos d’alfabetització i català oral, destinats a persones nouvingudes, s’ubicaran a l’Escola Pia i les inscripcions començaran a partir del dia 15 de setembre.

En aquest cas, totes les inscripcions es podran fer de forma presencial a l’oficina del Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, ubicada a l’Adoberia Bella, al c/ Dr. Mercader 3, i també a través d'aquest web. Per consultar més informació es pot trucar al telèfon 93 804 93 44.

  • Compartir