Sou a: Inici / Noticies / Nova programació del cicle 'De Pell Sensible'

Nova programació del cicle 'De Pell Sensible'

En seran protagonistes Feliu Formosa, Manuel de Pedrolo i la literatura per la pau
12-09-2018

El cicle de música i paraules De Pell Sensible obre la seva programació de tardor, que inclourà tres nous recitals amb la poesia i la música com a protagonistes. La proposta va néixer a iniciativa del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb la voluntat d’apropar la literatura i la poesia als ciutadans i habitualment desenvolupat en un espai singular i simbòlic: l’adoberia de Cal Granotes.

La primera sessió d’aquesta nova programació tindrà lloc el dissabte, 29 de setembre, en el marc del Mercat de Lletres. Per això, en aquesta ocasió es farà una excepció i se celebrarà a la Biblioteca Central. Aquest primer recital durà per títol Formosa per Formosa i anirà a càrrec del mateix Feliu Formosa, poeta, traductor, dramaturg, assagista, actor i director escènic nascut a Sabadell el 1934. Ha traduït obres de poesia, novel·la i teatre de l'alemany, en un total que sobrepassa els seixanta títols. També ha realitzat nombroses adaptacions teatrals. L’autor llegirà una selecció dels seus poemes, mentre la seva filla, Esther Formosa, els interpretarà cantant, acompanyada a la guitarra per Carlo Doneddu. Serà alhora un acte de reconeixement i homenatge a l’autor, que ha fixat la seva residència a Igualada.

El 20 d’octubre, novament a Cal Granotes, De Pell Sensible proposa Maleïdes guerres, un exquisit muntatge que vol ser una denuncia a les guerres i a les seves conseqüències a través de textos de personatges com Ovidi Montllor, Joan Oliver (Pere Quart), els Manel o Estallés i de poemes d'Arthur Rimbaud, John Denver, Bob Dylan i Silvio Rodriguez, entre altres. El músic i compositor Carles Beltran, la cantant brasilerocatalana Namina i l’actriu Lali Barenys pujaran a l’escenari per reivindicar la cultura com a arma de construcció massiva, amb un brindis final per la pau.

El tercer recital d’aquesta tardor tindrà lloc el 17 de novembre, també a Cal Granotes, i s’endinsarà en la commemoració de l’Any Pedrolo sota el títol Mai no és de nit. Manuel de Pedrolo. Pedrolo, més enllà de la seva qualitat i prodigalitat com a escriptor,va ser i és la imatge de l’intel·lectual compromès. Jaume Calatayud i Vicente Monera presentaran les seves composicions poeticomusicals, que no és limiten a una suma de poemes i cançons, sinó que segueixen un guió narratiu que reflecteix la biografia i l’obra de l’autor amb un alt grau de connexió amb el públic, d’amenitat i d’emotivitat.

Tots els recitals tindran lloc a les 20h i l’aforament està limitat a 90 persones. Les entrades tenen un preu de 5 euros anticipades i 7 euros el mateix dia, una hora abans a taquilla. Es poden adquirir prèviament al Punt de Difusió Cultural i Turística, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a dijous de 18:30 a 20:30h, els divendres de 18 a 21h, els dissabtes d’11 a 14h i de 18 a 21h i els diumenges d’11 a 14h i de 18:30 a 20:30h.

  • Compartir