Sou a: Inici / Noticies / Nova programació del Teatre Municipal l'Ateneu

Nova programació del Teatre Municipal l'Ateneu

El dimecres, 10 de setembre, comença la nova temporada del Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. Recull un conjunt de propostes on conviuen els espectacles teatrals, la música, la dansa i el circ, entre altres. La programació configurada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona amb el Programa.Cat.
27-08-2014

El dimecres, 10 de setembre, comença la nova temporada del Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. Recull un conjunt de propostes on conviuen els espectacles teatrals, la música, la dansa i el circ, entre altres. La programació configurada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona amb el Programa.Cat.

Hi haurà músiques per commemorar el Tricentenari de l’11 de Setembre amb la Coral Càrmina i l’Orquestra Barroca Catalana, dirigida per l’igualadí Daniel Mestre, amb el concert Catalunya Europa 1714. Partint de la significativa data, el programa proposa un recorregut per les peces que en aquells moments es produïen a Catalunya i arreu d’Europa.

Com a plats forts destaquen, a banda, la companyia anoienca El Ballet Imperial de la Reina Rosamunda presentant el 14 de setembre Escenes d’infants amb una fusió de reptes: Mompou, dansa contemporània, espai escènic generós, emoció i sensibilitat. Pau Miró dirigint les T de Teatre a Dones com jo el 20 de setembre, una comèdia generacional sobre dones que s’enfronten al repte d’envellir. Joan Massotkleiner, Toti Soler i Gemma Humet presentant l’1 de novembre U, set, u, quatre Segar i Batre, veus poètiques per al Tricentenari. I, finalment, la jove veu d’Andrea Motis i la música de Joan Chamorro, acompanyats per la Sant Andreu Jazz Band, cloent amb el seu concert, previ a les festes de  Nadal, la temporada el 13 de desembre.

Enguany Igualada participa a més en el programa estatal Platea del Ministeri  d’Educació, Cultura i Esports, una iniciativa per a la circulació d’espectacles d’arts escèniques en espais de les entitats locals que, per mitja de l’INAEM, vol impulsar la programació cultural i facilitar la comunicació entre les Comunitats Autònomes, donant a conèixer les propostes artístiques d’alguns grups molt guardonats. La companyia de circ madrilenya i catalana La Industrial Teatrera oferirà De pas el 4 d’octubre, guardonada als premis de circ de Catalunya Zirkòlika 2012 a la millor direcció i a la millor posada en escena. El Espejo Negro d’Andalusia proposa el 18 d’octubre una agosarada versió de La venganza de Don Mendo, un espectacle de titelles per a adults. El seu director, Ángel Calvente, va serguardonat com a millor director als premis de teatre andalús 2013. Los Titiriteros de Binèfar guanyadors del Premi de Teatre per a la Infància i la Joventut, presenten el 26 d’octubre la seva particular versió de la princesa i el drac, Dragoncio. El grup Atalaya de Sevilla presenta Madre coraje de Bertolt Brecht el 8 de novembre, un muntatge que ha obtingut els premis al millor espectacle, a la millor direcció, a la millor actriu i al millor vestuari dels Premis del Teatre Andalús 2014. De València arribarà Odeim de Cienfuegos Danza, el 15 de novembre. El seu director va guanyar el Premi Nacional de Dansa de Costa Rica 2010.

El programa inclou també els espectacles per a tota la família del grup Xarxa Igualada.  Xip Xap posarà en escena el 28 de setembre El conte de la lletera, una faula musical amb titelles i actors. La companyia de circ Elegants, guardonada amb el premi del públic a Holanda i el premi del jurat al Festival Mueca de Tenerife presentarà Cabaret elegance el 12 d’octubre. Torna a més La màgia del mag Lari el 9 de novembre i les joguines, el teatre i les cançons dels infants de fa cent anys seran recordades el 23 de novembre per Joan Alfred i Fem Sonar les Musiquetes a Musiquetes de paper. L’Estaquirot arribarà el 7 de desembre amb la faula La Granja. Fins i tot inclou l’artista Borja González que actuarà per a l’AUGA amb els seus Somnis de sorra el 24 de novembre. A banda, com sempre, els concerts de Músiques de Butxaca que organitza l’Ateneu Igualadí.

Venda d’abonaments i entrades · L’abonament, al preu de 50 euros, inclourà quatre espectacles amb un cinquè de regal. A més de les propostes de la programació estable es podrà escollir també entre els espectacles del Teatre de l’Aurora Tell me de Provisional Danza de Madrid (18 i 19 d’octubre), Aquellos días azules (31 d’octubre, 1 i 2 de novembre) i L’avar de Molière un espectacle de la companyia Pelmànec (19, 20 i 21 de desembre).

La venda d’abonaments, sense cap taxa afegida, comença a partir del 3 de setembre. Es poden adquirir al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) entre dimecres 3 i divendres 5 de setembre, de 19 a 21h, i dissabte 6 i diumenge 7 de setembre, d’11 a 14h i de 18 a 21h. Es poden demanar per telèfon al 93 801 91 16 en els mateixos horaris.

Les entrades es posen a la venda el dia 7 de setembre i, a partir del dia 8, estaran també disponibles al servei de venda de ticketea.com, en aquest cas aplicant una taxa. Els mateixos dies de cada funció, les localitats es podran adquirir a la taquilla del teatre (Passatge d’en Vives s/n) des de dues hores abans de l’inici; les entitats des d’una hora abans. En el cas dels espectacles de Xarxa Igualada, es podran comprar la vigília d’un espectacle, els dissabtes de 19 a 20h.

 

  • Compartir