Sou a: Inici / Noticies / Nova visita guiada i gratuïta al Museu de la Pell

Nova visita guiada i gratuïta al Museu de la Pell

Les visites són gratuïtes. Es pot demanar més informació al telèfon del Museu, el 93 804 67 52.
30-03-2015

Com cada primer diumenge de mes, el proper 5 d’abril, a les 11:30h, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia convida a visitar les seves diferents exposicions permanents, que permeten conèixer el món de la pell i de les adoberies.

A Cal Boyer, antiga fàbrica cotonera del segle XIX i seu central del Museu, s’hi troben tres àmbits: L’home i l’aigua, Univers de pell i L’ofici d’adober. L'home i l'aigua presenta una visió general de les qualitats i ús de l'aigua. La col·lecció d'estris i enginys hidràulics es reforça amb el Canal d'Experimentació, que ajuda a comprendre els mètodes de canalització i d'aprofitament energètic i industrial d’aquest element. Univers de pell és una de les sales centrades en la pell, i està dedicada a explicar l’ús de la pell per la humanitat, al llarg del temps i per diferents cultures a través d’una selecció acurada d'objectes, confeccionats total o parcialment amb pell, que exemplifiquen les múltiples aplicacions i utilitats de la pell adobada. L’altre espai sobre la pell, L'ofici d'adober, se centra en el treball de la pell a Igualada des de fa generacions. Eines i màquines són els testimonis dels inicis manufacturers i de la millora constant, fins a la implantació industrial que explica la vigència dels processos productius de les empreses adoberes actuals i la configuració de tot el barri del Rec.

L’altre edifici del Museu és Cal Granotes, antiga adoberia del Pla del Cornet, que data del segle XVIII. És situada a pocs metres de Cal Boyer i a tocar del Rec, el canal medieval que abastia les fàbriques de la zona. La posada en escena de l'ofici artesanal de l’adob de la pell grossa o bovina transporta a la Igualada preindustrial.

Les visites són gratuïtes. Es pot demanar més informació al telèfon del Museu, el 93 804 67 52.

 

  • Compartir