Sou a: Inici / Noticies / Noves activitats dels equipaments cívics

Noves activitats dels equipaments cívics

En conjunt ofereixen més de 160 propostes de cuina, música, idiomes, noves tecnologies, activitat física, manualitats i infants.
08-09-2015

L’Ajuntament d’Igualada obre aquesta setmana les inscripcions per les activitats dels equipaments cívics municipals de la ciutat corresponents a la nova programació de tardor i hivern, entre els mesos d’octubre de 2015 i febrer de 2106. Es podran formalitzar per tres vies: presencialment als equipaments cívics, telefònicament contactant amb els mateixos equipaments o a través d’Internet AQUÍ. Les inscripcions es fan per blocs temàtics a partir d’aquest dimarts, 8 de setembre.

L’oferta torna a ser molt variada, amb cent cinquanta cursos i tallers relacionats amb la cuina, les manualitats, la dansa, els idiomes o les noves tecnologies. Les propostes culinàries, per exemple, compten en aquesta ocasió amb activitats de cuina de cap de setmana, cuina econòmica i de profit, formatges vegans i crudivegans, llets vegetals, plum-cakes, magdalenes, muffins i cupcakes, cuina energètica i saludable o un taller de per aprendre a fer torrons.

Pel que fa a l’activitat física, que torna a ser un dels apartats més nodrits, s’ofereix fit-dance, jumping, aeròbic, tonificació, gimnàstica per a la gent gran, dona i esport, pilates, ioga, taixí o abdominals. Els cursos de ball proposen per als propers mesos sevillanes, Bhangra, sardanes, balls tropicals en línia, salsa i bachata.

En aquesta ocasió, els tallers d’idiomes tornen a comptar amb diferents nivells de llengües, com poden ser l’anglès, el francès, l’italià, el rus o l’alemany. Altres tallers formatius contemplen, per exemple, els jocs de memòria, de com tenir cura de les plantes d’interior, de llegir i escriure per a persones adultes, de reconeixement de constel·lacions, d’introducció de la llengua de signes, d’asertivitat o de mindfullness, per a reduir l’estrès i millorar l’atenció.

Pel que fa a les manualitats i l’artesania, els centres cívics ofereixen cursos d’arranjament de roba, d’aprendre a fer bufandes, de dibuix, de punt de mitja, de patchwork a màquina o de restauració de mobles, entre altres. L’aula de noves tecnologies proposa coneixements de com fer servir el mòbil, les tauletes digitals, les xarxes socials, o Internet.

En relació a les activitats per a infants i joves, es duran a terme tallers dansa, de com fer els deures, de llengua de signes o de cuina.

Finalment, els centres cívics municipals també contemplen activitats relacionades amb l’embaràs i la lactància, i proposen cursos de pilates amb nadons, de ioga o de massatge infantil. El programa complet es pot consultar AQUÍ.

Noves activitats al barri de Sant Agustí · El proper 15 de setembre comencen també les inscripcions per als cursos de noves tecnologies que s’organitzen des del Programa de Millora del Barri de Sant Agustí. La programació inclou cursos de familiarització amb les noves tecnologies d’iniciació per a les persones que mai han utilitzat aquesta eina o de continuació per reforçar i avançar en els continguts apresos. En aquesta programació hi ha algunes novetats, com ara un curs per conèixer el funcionament del mòbil, amb continguts relacionats amb Whastsapp, Twitter, Facebook o el tractament d’imatges, i un taller de memòria per ajudar a estimular diferents aspectes com la percepció, l’atenció, la comprensió o l’associació.

D’altra banda, es dóna continuïtat al curs d’activitat física per a gent gran que es farà els dimarts i els dijous de 9 a 10h al gimnàs de l’Escola Pia. En l’espai de deures també hi ha una novetat destacada, ja que es trasllada a la sala infantil de la Biblioteca i funcionarà els dimarts i els dijous de 17:30 a 19:30h; és d’accés lliure i gratuït per als nens que cursen Primària sempre que siguin usuaris de la Biblioteca. Els cursos d’alfabetització i català oral destinats a persones nouvingudes s’ubicaran a l’Escola Pia i les inscripcions començaran a partir del dia 17 de setembre.

Les inscripcions es podran fer de forma presencial a l’oficina del Programa de Millora del Barri de Sant Agustí (Pl. de la Creu, 18)  i també a través d’Internet AQUÍ. Per a més informació cal trucar al 93 804 93 44.

  • Compartir