Sou a: Inici / Noticies / Noves iniciatives "Stop, tu pots" contra l'assetjament escolar

Noves iniciatives "Stop, tu pots" contra l'assetjament escolar

La regidoria d’Ensenyament i la Biblioteca Central se sumen novament al projecte MARTA, que convida a reflexionar sobre aquesta problemàtica
05-03-2019

El departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada i la Biblioteca Central se sumen, novament aquest any 2019, al projecte MARTA –Mirem, Analitzem, Respectem, Treballem, Aprenem–, que van posar en marxa l’any 2016 el dissenyador igualadí Pep Valls i la seva filla Marta, per a lluitar contra l’assetjament a les escoles. D’aquesta manera, sota el lema “Stop, tu pots”, la capital de l’Anoia torna a acollir diferents propostes adreçades a la comunitat educativa, als pares i mares, i també al públic en general, amb l’objectiu de convidar-los a reflexionar i sensibilitzar sobre aquesta temàtica.

Les activitats, que en bona part es duran a terme a la biblioteca, seran un cinefòrum, un club de lectura obert i tres xerrades. L’agenda l’obrirà el divendres, dia 15 de març a les 18h, Eva Sabaté moderant un club de lectura obert a tothom en què es llegirà i es comentarà en veu alta l’àlbum il·lustrat Juul, de Gregie de Maeyer, basat en una història real i que mostra com la lectura i el debat poden servir també per tractar aquesta problemàtica.

El dimarts, 26 de març a les 18h, es farà la xerrada El rol de les famílies en l’assetjament, què hi podem fer des de casa?, a càrrec de Jordi Colell, mestre, psicòleg i màster en psicopatologia infantil. Les activitats continuaran dijous, 28 de març a les 17:30h, amb un cinefòrum obert al voltant de la projecció de Wonder, l’adaptació cinematogràfica del reeixit llibre de Raquel J. Palacio, una proposta moderada per Elena Castellano. El dimarts, 2 d’abril, en aquest cas a l’Institut Joan Mercader, s’ha organitzat, juntament amb el servei municipal d’Igualtat, una segona xerrada per abordar l’assetjament per raons de gènere titulada Prevenir l’assetjament: nous gèneres i diversitat sexuaI. I finalment el dimecres, 10 d’abril a les 18h, la coneguda periodista i escriptora catalana Lolita Bosch, abordarà la temàtica El bullying és cosa de tots.

A banda, la Biblioteca Central ha editat uns punts de llibre amb lectures i altres documents relacionats amb l’assetjament. Hi destaquen títols com Per tretze raons de Jay Asher, Sense retorn de Jordi Sierra i Fabra i Els avantatges de ser un marginat d’Stephen Chobsky.

 

  • Compartir