Sou a: Inici / Noticies / Noves propostes del cicle De Pell Sensible

Noves propostes del cicle De Pell Sensible

La iniciativa utilitza, des dels seus inicis, la música com a camí per acostar la poesia als màxims públics possibles
20-09-2017

El cicle de música i paraules De Pell Sensible va néixer l’any 2014, impulsat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb l’objectiu d’apropar la literatura i la poesia als màxims públics possibles. I és per això que utilitza la música com a camí d’un llenguatge universal. El cicle es desenvolupa des dels seus inicis en un espai singular, l’antiga adoberia de Cal Granotes, un espai acollidor on el record de la pell adobada afavoreix que les paraules hi penetrin.

Tal i com ha explicat aquest dimecres el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, aquesta tardor s’enceta una nova temporada del cicle, amb una programació de tres recitals curosament construïts per a posar veu a la paraula escrita.

La primera sessió està dedicada al poeta, crític literari i dinamitzador cultural Josep Romeu i Figueras, emmarcada en els actes commemoratius del centenari del seu naixement. En aquest cas, se celebrarà excepcionalment a la Biblioteca Central per la seva coincidència amb el Mercat de Lletres i constarà d’un recital a càrrec de l'actor Joan Massotkleiner, l’acompanyament del pianista Quim Font i la presentació a càrrec de Maria Enrich.

Al mes d’octubre hi haurà una sessió teatral amb la Isabel, el personatge d’una perruquera interpretat per Gisela Figueras que, amb l’espectacle Com mos tornem, farà un repàs a la història de la poesia catalana i universal, en un original format teatralitzat amb música amb dramatúrgia de Jordi Lara.

Per tancar el cicle d’aquest 2017, la cirereta la posarà Sílvia Comes amb moltes de les cançons d’amor que formen part dels seus trenta anys de carrera musical, recollides en l’espectacle Comes love, que abraça les paraules dels principals poetes del segle XX.

Les entrades pels recitals a Cal Granotes es poden adquirir de manera anticipada al preu de 5 euros al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) o a la mateixa taquilla de l’adoberia una hora abans del recital, al preu de 7 euros. L’aforament és limitat a noranta persones.

  • Compartir