Sou a: Inici / Noticies / Núria Riba i Jordi Torrecillas guanyen l'ajut Igual'Art 2017

Núria Riba i Jordi Torrecillas guanyen l'ajut Igual'Art 2017

Els Moixiganguers seran protagonistes d’aquesta proposta, que constarà d’una exposició a La Sala Municipal i un mural de gran format a l’exterior
07-11-2017

El passat dimarts, 31 d’octubre, el jurat de l’ajut Igual’ART 2017/2018 format per Ester Comenge, professora de l’Escola Municipal d’Art, Disseny i Artesania Gaspar Camps; Xavier Vives Sabaté, en representació del col·lectiu Disseny=Igualada; Marta Viscarro, interiorista; Marta Lucas Serra, interiorista i arquitecta; Pere Camps, regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament, i Joan Sala, com a secretari, van acordar atorgar el guardó al projecte Instants, de la pintora Núria Riba i el tècnic audiovisual Jordi Torrecillas.

La idea planteja treballar en dos espais de la ciutat. D’una banda, elaborant un seguit d'obres de tela sobre bastidor amb la tècnica pictòrica de l'oli, on s'hi reflecteixin instants representats pels Moixiganguers d'Igualada i que s’exposaran a La Sala Municipal d'Exposicions en un format de 120 x 60 cm. De l’altra, es realitzarà una obra mural de gran format en una façana de la ciutat, a la vista de la gent. Durant la consecució del mural s’enregistrarà tot el procés en forma de timelapse, i del resultat final se’n farà una projecció a la mateixa sala d'exposicions, juntament amb les altres obres. El projecte es difondrà per les xarxes socials i altres àmbits, convidant altres ciutats a sumar-se al projecte i fent que les seves colles castelleres estiguin també immortalitzades pictòricament.

Els autors del projecte · Núria Riba forma part del grup de pintors més reconeguts del món de la pintura ràpida a Catalunya. Fa poc més de tres anys que hi participa i ja hi ha guanyat el seu prestigi. Ara, sense deixar de banda les classes com a professora de dibuix i pintura, vol començar a posar el peu en l'àmbit estatal. No es vol definir en un estil concret però, sense voler-ho ja té la seva pròpia composició, pinzellada i color, fent la seva obra reconeixible. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va ser alumna de dibuix i pintura a l’EMA Gaspar Camps i professora de dibuix i pintura a joves i adults a l’escola Pèl & Ploma, entre altres.

Jordi Torrecillas, tècnic audiovisual, complementarà el projecte amb la gravació del timelapse del mural i documentarà tot el procés en imatges. Els objectius del projecte pretenen fomentar les arts plàstiques a la ciutat en el vessant de la pintura i donar a conèixer artistes locals. Abastar més espectadors no vinculats al món de l’art a través d’obra pública, un mural, essent un benefici mutu; l’artista per prestigi i reconeixement,  i el ciutadà per gaudir d’una obra d’art inesperadament sense haver entrat en una sala d’exposicions.

També es vol potenciar la colla castellera dels Moixiganguers d’Igualada, aprofitant l’embranzida de la colla de la ciutat en els últims anys, i fer-ho d’una manera artística, mostrant instants de les actuacions on s’hi desperten molts sentiments i emocions, en un moment en què la colla està a punt d’entrar en un nivell més alt que mai, amb la mirada a les construccions de 9.

L’ajut Igual’ART · El departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada convoca periòdicament l’ajut a projectes d’arts visuals Igual’ART amb l’objectiu de promoure i estimular la creació artística en l’àmbit local. És un concurs de projectes d’arts visuals inèdit en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat, fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles.

No s’accepten projectes que ja estiguin executats completament, però tampoc idees sense cap element realitzat prèviament. La dotació de l’ajut és de 2.000 euros, que es fan efectius en dues parts iguals: una en la proclamació del projecte guanyador i la resta en el moment de dur a terme l’exposició.

  • Compartir
Pertany a: