Sou a: Inici / Noticies / Oberta als vianants la rampa de l'Avinguda Gaudí

Oberta als vianants la rampa de l'Avinguda Gaudí

L’acte d’obertura, que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Marc Castells,ha congregat també veïns de la zona i residents dels pisos Viu B2 per a la gent gran, que es troben al seu davant.
10-01-2015

Aquest dissabte, 10 de gener, s’ha obert la nova rampa per a vianants que comunica les voreres superior i inferior de l’Avinguda Gaudí. Fins ara no hi havia cap comunicació possible per als vianants entre els dos nivells de la via al llarg de més de 300 metres, fet que obligava a un desplaçament especialment complicat per les persones grans o amb mobilitat reduïda.

Ara, però, l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha enllestit la construcció d’un vial de comunicació que permet superar aquesta barrera de més de 6 metres d’alçada. Es tracta d’una rampa per a vianants accessible, de 3 metres d’amplada, amb un pendent assequible per a les persones i que transcorre a tocar del mur de formigó ja existent. A la seva part superior, a més, s’hi ha afegit un mirador amb vistes al torrent de l’Espelt i La Tossa de Montbui i, en fases posteriors, es preveu arranjar i enjardinar el terreny de la seva part inferior, a tocar de la rotonda que comunica l’Avinguda Gaudí amb el pont que porta cap a la zona de l’Estadi Atlètic.

L’acte d’obertura, que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Marc Castells, i de diferents regidors del consistori, ha congregat també veïns de la zona i residents dels pisos Viu B2 per a la gent gran, que es troben al seu davant.

Aquest nou vial suposa, a més, l’obertura d’una nova artèria de comunicació per a vianants o ciclistes, que permetrà enllaçar de manera directa i ràpida punts cèntrics com la Plaça de Cal Font, amb l’àrea educativa i esportiva de Ponent, que conformen els instituts, el Campus Universitari i els complexos esportius de l’Estadi i l’Infinit. Aquesta nova rampa, que ha tingut un cost de 120.000 euros aportats per la Diputació, serveix alhora d’escullera, que ha d’evitar que aquest mur torni a patir desplaçaments fruit de moviments de terres, com va succeir el 2013.

IMATGES DE L'OBRA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir