Sou a: Inici / Noticies / Obre portes la quarta edició de la fira del tèxtil BSTIM

Obre portes la quarta edició de la fira del tèxtil BSTIM

Aquest any 2019, l'esdeveniment té la mirada posada en la transformació digital del sector
06-03-2019

Aquest matí ha obert portes al recinte l’Escorxador d’Igualada la fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing), l’única fira de producció tèxtil de l’Estat espanyol. BSTIM arriba a la seva quarta edició amb la mirada posada al principal repte que té plantejat el sector: la transformació digital.

Entre la seixantena d’expositors que ocuparan fins demà dijous a la tarda els 1.800 metres quadrats d’exposició hi ha empreses fabricants de gènere de punt i tallers de confecció de Catalunya i d’arreu de l’Estat, empreses que ofereixen tot tipus de solucions per a la producció tèxtil i també expositors especialitzats en la digitalització -la temàtica central d’aquesta quarta edició de BSTIM-, com ara Epson, que exhibeix maquinària per a la impressió digital del tèxtil, Zer Collection, una marca de moda que fabrica les seves peces en impressores 3D o bé Trilogi, l’empresa igualadina d’eCommerce especialitzada en la venda online al sector de la moda, així com diverses empreses de software informàtic per a la gestió de processos. L’objectiu de la fira és enfortir la producció de proximitat i, especialment, sensibilitzar el sector de la importància d’afrontar la transformació digital, un procés en el qual ja estan immerses moltes de les empreses del sector.

Pel que fa als visitants inscrits a la fira són principalment compradors de marques internacionals, grans distribuïdors i dissenyadors interessats en trobar nous proveïdors, i n’hi ha de provinents de  països com ara Anglaterra, França, Bèlgica i Mèxic. L’organització de la Fira –Fira d’Igualada i l’Agrupació Tèxtil FAGEPI amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada- espera superar la xifra de 1.400 visitants que van tenir les tres anteriors edicions de BSTIM.

En l’acte inaugural ha intervingut el president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, que ha destacat que la xifra d’expositors ha crescut un 20% respecte les tres edicions anteriors, fet que demostra que va ser un encert establir la periodicitat biennal de la Fira. Domènech ha remarcat que “Igualada és la ciutat ideal per acollir una fira de producció de proximitat perquè és una ciutat de referència en la producció de gènere de punt”.

També ha intervingut el president de l’Agrupació Tèxtil FAGEPI, Josep Ignasi Reixach, que ha assegurat que “en les seves quatre edicions, la fira BSTIM ha ajudat a reconnectar les diferents baules de la cadena de valor de la producció tèxtil”. Reixach ha posat en valor la riquesa i llocs de treball que genera el sector tèxtil-confecció i ha acabat remarcant l’aposta de FAGEPI per la fira, ja que “l’estructura industrial del sector està formada per pimes que necessiten aparadors com BSTIM per donar-se a conèixer”.

Finalment ha intervingut l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, que ha afirmat que “BSTIM és una prova de la capacitat que hem tingut de treballar plegats des del territori per un objectiu comú” i ha recordat que “fa uns anys tothom donava el tèxtil per perdut i avui no només comprovem que ha superat la crisi sinó que ja estem parlant de reptes de futur com la digitalització”.

La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) té periodicitat biennal, i té com a objectiu estimular la fabricació tèxtil de proximitat i enfortir la indústria local.

BSTIM, fira de referència · La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) és l’única fira de producció tèxtil de l’Estat espanyol i té com a objectiu estimular la fabricació tèxtil de proximitat i enfortir la indústria local. Està organitzada per Fira d'Igualada i l'agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, i té periodicitat biennal. La quarta edició se celebra els dies 6 i 7 de març de 2019 a Igualada.

(*informació via Fira BSTIM)

  • Compartir