Sou a: Inici / Noticies / Observació solar amb Cultura en Família

Observació solar amb Cultura en Família

La sessió, amb la participació d’AstroAnoia i l’Observatori de Pujalt, permetrà descobrir secrets i observar el Sol amb telescopis i filtres.
16-09-2015

Aquest diumenge, 20 de setembre, a les 12h, el Museu de la Pell d’Igualada acull la primera activitat de la nova programació de Cultura en Família. Conjuntament amb AstroAnoia i l’Observatori de Pujalt, es durà a terme una sessió d’observació solar anomenada Mirem el Sol?.

Els assistents a aquesta activitat gratuïta, amb l’aforament limitat i recomanada per infants a partir dels 7 anys, podran aprendre què són les tempestes solars i com ens podrien afectar. Si les condicions atmosfèriques ho permeten, s'observarà el Sol amb diferents telescopis i filtres. Per exemple, s'utilitzarà un telescopi amb un filtre d'hidrogen, amb el qual es podran veure les possibles fulguracions que hi pugui haver a la superfície de la nostra estrella. També es projectarà la imatge de l’astre sobre un suport, per tal de poder veure les taques de la seva superfície i es podrà conèixer fins a quin punt Ia seva activitat afecta la Terra i altres curiositats.

Cultura en Família proposa una oferta variada coordinada pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport del Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, la Biblioteca Central d’Igualada, el Museu de la Pell i la programació estable de teatre de Xarxa Igualada. Un seguit d’activitats per a tota la família amb contacontes, cinema en català, teatre, espectacles musicals, pallassos o tallers.

 

  • Compartir