Sou a: Inici / Noticies / Ofrena 2019 del Ciri Votiu a Montserrat

Ofrena 2019 del Ciri Votiu a Montserrat

L’oferiment i encesa del ciri s’han fet coincidint amb la missa conventual de dissabte a la Basílica de Montserrat
13-04-2019

Aquest dissabte, 13 d’abril, la ciutat d’Igualada ha renovat la seva tradicional ofrena del Ciri Votiu a la Mare de Déu de Montserrat.

La comitiva, que s’ha desplaçat amb autocars i ha aplegat al voltant d 400 persones, l’han encapçalat les autoritats municipals i s’ha comptat també amb la participació de quatre entitats que aquest any commemoren aniversaris destacats: la Coral Gatzara, l’Institut Pere Vives Vich i la Parròquia de la Sagrada Família, que celebren el cinquantenari, i l’Espeleo Grup Anoia - EGAN, que en celebra trenta anys.

L’oferiment i encesa del ciri s’han fet coincidint amb la missa conventual a la Basílica de Montserrat i, en acabar, la comitiva ha estat rebuda en audiència especial pel Pare Abat, Josep Maria Soler.

Aquesta tradició, que es va recuperar a la dècada dels ’90 del segle passat, recorda que ara fa més de cinc-cents anys, l’any 1.515, amb l’objectiu d’evitar l’arribada d’una epidèmia de pesta sorgida a Barcelona, els consellers de la vila d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu duent-li un ciri.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir