Sou a: Inici / Noticies / Participació en una conferència internacional a Aksakovo

Participació en una conferència internacional a Aksakovo

Unes jornades al voltant del projecte europeu Cooperació per a la igualtat d’oportunitats, que forma part del programa operatiu Desenvolupament dels recursos humans, cofinançat per el Fons Social Europeu de la Unió Europea (UE).
28-10-2014

Els passats 15 i 16 d’octubre, l'Ajuntament d'Igualada va ser convidat a participar a la Conferència Internacional a Aksakovo - Varna (Bulgària), unes jornades al voltant del projecte europeu Cooperació per a la igualtat d’oportunitats, que forma part del programa operatiu Desenvolupament dels recursos humans, cofinançat per el Fons Social Europeu de la Unió Europea (UE). 

En el marc d’aquest programa, l'Ajuntament d’Aksakovo, ciutat agermanada amb la capital de l’Anoia, va convidar representants del consistori a prendre part en la conferència que duia per títol La inclusió social dels grups ètnics vulnerables, juntament també amb els ajuntament de Mollerussa i Cernavoda (Rumania). El projecte tenia com a objectiu l’intercanvi d’experiències i la presentació de bones pràctiques d’inclusió de les minories ètniques des diferents països membres de la UE. 

A la Conferència Internacional s'hi van presentar fins a deu bones pràctiques dels municipis participants i les tècniques representants d’Igualada hi van exposar La Inclusió Social a l’Ajuntament d’Igualada i La llei de Barris a l’Ajuntament d’Igualada. Al final de la jornada es van valorar les bones pràctiques mitjançant votació de tots els assistents. El públic el formaven alcaldes i tècnics dels municipis més petits que conformen la municipalitat d'Aksakovo. 

L'alcalde d'Aksakovo, Atanas Stoilov, va lliurar els premis a les bones pràctiques a l’Ajuntament de Cernavoda, Mollerussa i Igualada i es va donar per finalitzada la conferència presentant la plataforma web des d’on s’explica el projecte d’Aksakovo i on es recolliran les bones pràctiques. L'Ajuntament de Mollerussa i el d’Igualada van ser rebuts per l’alcalde de la ciutat búlgara en audiència particular i, en aquesta reunió, es van comentar diversos aspectes de cadascun dels municipis en relació al tractament a les minories, estrenyent també relacions entre tots ells.

 

  • Compartir