Sou a: Inici / Noticies / Passejada per descobrir les aus del riu Anoia

Passejada per descobrir les aus del riu Anoia

L’ornitòleg Daniel Macià encapçalarà un recorregut per l’entorn del riu i mostrarà quines espècies d’aus s’hi poden veure i escoltar.
30-03-2016
Passejada per descobrir les aus del riu Anoia

Foto: blog NaturaAnoia

Aquest diumenge, 3 d’abril, el programa Diumenges en Família de l’Ajuntament d’Igualada proposa un taller de natura. L’ornitòleg Daniel Macià acompanyarà els participants en un recorregut per l’entorn del riu Anoia i mostrarà quines espècies d’ocells s’hi poden trobar, veure i escoltar. Com que l’objectiu principal és observar, es recomana dur prismàtics i també portar el calçat adequat, ja que la passejada es farà, sempre que sigui possible, pel marge del riu.

L’arribada de la primavera és un moment perfecte per a descobrir un aspecte força concret del patrimoni natural a l’entorn de la capital de l’Anoia: els ocells del parc fluvial. Daniel Macià explicarà i donarà a conèixer les diferents espècies d’aus que hi ha al riu en aquesta època de l’any i contestarà totes aquelles preguntes, curiositats i inquietuds. És un especialista en ornitologia molt bon coneixedor de la zona de l’Anoia i una de les activitats que duu a terme és el projecte Participa de seguiment d’aus, que està connectat a altres programes més amplis d’observació en diversos territoris europeus. També és molt actiu en altres iniciatives, com el seguiment de cases niu o, per exemple, el control dels arbres que ha anat plantant els darrers en zones afectades per incendis forestals. Tot això i molt més ho explica ell mateix als blocs daniel-naturaanoia.blogspot.com i naturanoia.blogspot.com.

El punt de trobada serà el Museu de la Pell, a les 11h. La passejada té una durada prevista de dues hores, està recomanada per famílies amb infants a partir de set anys i finalitzarà a l’alçada de la depuradora.

El programa Diumenges en Família ha pres el relleu del Cultura en Família per seguir proposant activitats ben variades per compartir: s’hi inclouen hores del conte, cinema en català, visites, tallers i sortides per fer en família al llarg dels diumenges de març, abril i maig. Una oferta diversa coordinada des de departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.

  • Compartir