Sou a: Inici / Noticies / 'Pau, la força d'un silenci', al Cicle Gaudí

'Pau, la força d'un silenci', al Cicle Gaudí

El film explica un episodi de la vida de Pau Casals de mitjans dels anys 40 quan, considerat el millor intèrpret de violoncel del moment, viu exiliat a Prada de Conflent
10-05-2018

El proper dijous, 17 de maig, l'Ateneu Cinema d'Igualada rebrà una nova proposta del Cicle Gaudí de cinema català. En aquesta ocasió, el film projectat serà Pau, la força d'un silenci, amb Joan Pera interpretant la figura de Pau Casals. La pel·lícula, dirigida per Manuel Huerga, inclou també en el seu repartiment Nao Albet, Carme Sansa, Marc Cartes, Albert Pérez, Joan Carreras, Josean Bengoetxea, David Bagès i Manel Dueso.

Un català universal · El film explica un episodi de la vida de Pau Casals de mitjans dels anys 40 quan, considerat el millor intèrpret de violoncel del moment, viu exiliat a Prada de Conflent. Ha donat la paraula que no tocarà més en públic fins que caigui la dictadura de Franco; mentrestant fa classes particulars a joves promeses. Un dels seus alumnes, Pierre, especialment afectat perquè un mestre com Casals no ofereixi el seu talent al món, intenta en va que es desdigui de la seva paraula.

L'any 1950, però, coincidint amb el 200 aniversari de Bach, s'organitza un concert per commemorar l'efemèride a la qual Casals, la màxima autoritat en aquest compositor alemany, no pot faltar. Als precs de Pierre, s'hi afegeix la insistència del famós violinista i deixeble de Casals Alexander Schneider, i la d'un destacat grup de músics i amics del mestre. L'argument definitiu que fa que Casals torni a tocar és la idea de fer venir els millors músics del món a Prada per celebrar allí el concert d'homenatge a Bach.

Es poden adquirir les entrades anticipadament en aquest WEB.

El Cicle Gaudí · El Cicle Gaudí és una iniciativa de l'Acadèmia del Cinema Català amb suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i diferents ajuntaments, que vol contribuir a la difusió de les produccions cinematogràfiques catalanes. Després d'una primera programació que es va dur a terme l'any 2016 amb molt bona acollida per part del públic, aquest curs 2017/2018 el cicle es desenvolupa en una trentena de sales de les quatre províncies catalanes.

Es pot consultar més informació de la proposta AQUÍ.

  • Compartir