Sou a: Inici / Noticies / Per Nadal, a Igualada som els Reis

Per Nadal, a Igualada som els Reis

Els carrers comercials s’ompliran amb una pista de gel, activitats infantils, una nova il·luminació, tres arbres de Nadal i un “mapping” que promet espectacularitat i emoció.
26-11-2014

Amb l’eslògan “Per Nadal, a Igualada som els Reis” el departament d’Entorn i Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb el Departament de Dinamització Econòmica ha agrupat un centenar de propostes per als mesos de desembre i gener, que van des de les activitats nadalenques més tradicionals fins a noves accions sorprenents i trencadores que busquen dinamitzar el centre de la ciutat i reforçar la “marca Igualada” de la manera més completa possible, des de l’economia fins a la cultura.

Entre les novetats destacades hi ha una pista de patinatge sobre gel de 350 metres quadrats a la Plaça de Cal Font, que s’inaugurarà el divendres 5 de desembre i estarà instal·lada fins el diumenge 11 de gener. En la iniciativa, adreçada al públic familiar, hi participen les diferents associacions comercials de la ciutat, i desenes de comerços regalaran descomptes per a patinar. L’objectiu d’aquesta pista de gel és que atregui visitants a la ciutat i es calcula que la inversió que suposa tindrà un retorn que la farà sostenible econòmicament.

Una corona de rei serà el símbol d’aquesta campanya, que es podrà veure en diferents aparadors de comerços de la ciutat, i que serveix per reafirmar l’acte estrella de la temporada de Nadal: la Festa de Reis, que el proper 4 de desembre presentarà públicament la candidatura per tal que la Festa dels Reis d’Igualada pugui ser inscrita a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Com cada any també arriba el Saló de la Infància, que tindrà lloc a l’edifici de Cal Carner del 27 de desembre al 4 de gener i que porta per títol “Un Saló sonat!”. Entre el centenar d’activitats culturals hi ha diverses exposicions, tallers, obres de teatre i concerts, dels quals destaquen el concert de jazz amb Joan Chamorro i Andrea Motis entre d’altres, la interpretació que el Ballet Nacional Ucraïnès d’Odessa farà d’El Llac dels cignes al Teatre Municipal l’Ateneu o el concert d’homenatge a la pianista Josefina Rigolfas a càrrec de la seva neboda Clara Peya.

Totes les activitats de Nadal es podran consultar on line a través de l’aplicació per a telèfons mòbils “Nadal a Igualada”, disponible per a sistema Android.

Més arbres i més llums al carrer · Aquest any s’instal·larà una nova il·luminació nadalenca en la majoria de carrers, més moderna i alegre, i també s’il·luminaran per primera vegada els corralons i alguns edificis històrics com La Cotonera, la Biblioteca Central d’Igualada, Cal Maco (Arxiu Comarcal de l’Anoia) i l’Ajuntament d’Igualada. A més es multipliquen el nombre d’arbres de Nadal, ja que a l’arbre de la Plaça de l’Ajuntament se n’hi sumaran dos més: a la Plaça de Cal Font i a la Plaça Sant Miquel. Les activitats a l’aire lliure també tindran en compte el públic familiar amb activitats com ara un xutòmetre, un sumo futbol, bàsquet, bitlles catalanes o un taller de  maquillatge que estaran ubicats en horaris comercials a les places cèntriques de la ciutat.

Estrena del mapping d'Igualada · Amb el títol “Project@ Igualada”, l’empresa igualadina Burzón&Comenge ha elaborat un Mapping d’Igualada, és a dir, una projecció audiovisual de 15 minuts de durada que es podrà veure damunt la façana de la Plaça de l’Ajuntament els dies 27 i 28 de desembre i que tractarà diferents temàtiques relacionades amb la ciutat d’Igualada. L’empresa creadora d’aquesta projecció és l’autora també del mapping de Sant Climent de Taüll, que aquest 2014 ha obtingut diversos reconeixements i guardons internacionals.

Objectiu: dinamitzar el comerç · Moltes de les activitats de la programació de Nadal a la ciutat han comptat amb la implicació del Departament de Dinamització Econòmica ja que es busca impulsar l’activitat comercial a diferents zones de la ciutat. Des del mateix departament també s’aprofitarà la temporada nadalenca per promocionar el gènere de punt amb una activitat d’street marketing que abrigarà amb bufandes i gorres les estàtues dels carrers més cèntrics. La campanya “Per Nadal, a Igualada som els Reis” també “garanteix” a tothom que aquest any a Igualada nevarà; una picada d’ullet als vianants que passegin pel centre de la ciutat en horaris comercials, ja que es trobaran diferents carrers i racons emblemàtics on caurà neu del cel i, com si fos un photo-call, podran fer-se un “selfie” i penjar-lo a les xarxes socials. Amb l’objectiu d’atreure el màxim nombre de visitants i compradors, la campanya “Per Nadal a Igualada som els reis” tindrà ressò als mitjans de comunicació d’àmbit nacional.

Podeu consultar l'agenda íntegra AQUí

  • Compartir