Sou a: Inici / Noticies / Per Santa Cecília, més de setanta actuacions musicals

Per Santa Cecília, més de setanta actuacions musicals

Durant tota la setmana, al voltant del 22 de novembre, la capital de l’Anoia viurà una setantena d’actuacions en equipaments, carrers i places.
11-11-2015

A partir del proper dilluns, 16 de novembre, per commemorar la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament ha programat una setantena d’actuacions musicals per tota la ciutat a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Igualada (EMMI) i Conservatori d’Igualada, i de diferents corals i grups de música locals. Aquest dimecres n’han exposat els detalls el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, i Adela Jorba i Joan Vila en representació de l’EMMI.

De dilluns a divendres, els alumnes i professors de l’Escola Municipal oferiran diferents concerts, classes obertes i assajos a diferents espais, amb l’objectiu de fer arribar la música a tota la ciutat. Així doncs, l’alumnat visitarà el Mercat de La Masuca, la Biblioteca Central, la Ludoteca, l’Asil del Sant Crist, la Residència Pare Vilaseca, els pisos tutelats ViuB, la Clínica Sant Josep, el casal del Passeig i un llarg etcètera. També tindran lloc diferents classes obertes com la d’orgue a la Basílica de Santa Maria, una classe d’història de la música a càrrec de Guillem Martí, i classes obertes del grup instrumental de piano, entre altres.

Dissabte, dia 21, i novament al voltant de Mercat, hi actuaran els grallers del grup Mal Llamp i el grup de percussió Batinkat. A la tarda, catorze corals actuaran en diferents espais de la ciutat: la plaça de l’Ajuntament, la plaça del Pilar, la plaça Pius XII, la plaça de la Creu, el carrer de Santa Maria i la Rambla Sant Isidre. Les corals que hi participaran seran la Coral Mixta, la Coral Merlet, la Coral Mig To, Rondalla Novaunió, la Coral Mixta, l’Schola Cantorum, la Coral Infantil Verdums, la Coral Gatzara, el Cor Exaudio, l’Agrupació Coral la Llàntia, la Coral Xauxa, la Capella de la Tossa de Montbui, la Coral Terra Nostra i la Coral Cors Units del Casal de la Gent Gran. Diferents grups també s’han volgut sumar a la iniciativa i actuaran al carrer, entre les 19 i les 21h, en diferents racons del centre de la ciutat.

Durant aquests dies també s’han programat diferents activitats que tenen la música com a protagonista, com el concert final del segon Stage de Banda Simfònica, que tindrà lloc el diumenge, 29 de novembre, a les 12h al Teatre Municipal de l’Ateneu. La festivitat de Santa Cecília, Dia de la Música, se celebra mundialment el 22 de novembre. Totes les activitats estan agrupades en un programa que es pot consultar AQUÍ i, en format paper, als equipaments i punts d’informació habituals.

  • Compartir