Sou a: Inici / Noticies / Per Setmana Santa, el 'Rèquiem' de Gounod a Igualada

Per Setmana Santa, el 'Rèquiem' de Gounod a Igualada

L’experiència satisfactòria de l’any passat ha animat la Coral Mixta a tirar endavant un altre projecte d’envergadura, però amb una música força diferent
06-04-2017
Per Setmana Santa, el 'Rèquiem' de Gounod a Igualada

Foto: Orquestra de Cambra Terrassa 48

Ja fa set anys que, per Setmana Santa, la Coral Mixta d’Igualada ofereix alguna obra del gran repertori per a cor i orquestra. Aquesta vegada interpretarà el Rèquiem de Gounod juntament amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, amb la Coral Canigó de Vic i amb els solistes Ulrike Haller, Tànit Bono, Jorge Juan Morata i Joan Garcia-Gomà, dirigits per Alfred Cañamero.

La majoria d’aquests intèrprets ja van participar en la interpretació del Stabat Mater de Haydn durant la Setmana Santa de 2016. L’experiència satisfactòria de l’any passat ha animat la Coral Mixta a tirar endavant un altre projecte d’envergadura, però amb una música força diferent. Així com l’obra de l’any passat era un bon exemple del classicisme musical, la d’aquest any és una perla del romanticisme francès, un rèquiem amb una música melòdica, transparent i plena de consolació que Charles Gounod va enllestir just abans de morir, l’any 1893. Gounod és conegut sobretot per les seves òperes, però de jove va viure tres anys a Roma, i la polifonia religiosa que sentia cada diumenge quan anava a missa a la Capella Sixtina el va marcar profundament i va influir en el seu estil a l’hora de compondre.

Els contemporanis de Gounod creien que les seves obres religioses, i no les seves òperes, serien el seu llegat més perdurable. No ha estat així però el cert és que aquesta obra dóna una idea del seu atractiu com a compositor coral. El Rèquiem ens mostra que la religió i la sensualitat estaven estretament vinculades a la psique de Gounod. Es tracta d’una música de caràcter directe, amb una intenció més consoladora que dramàtica i dominada per una gran melodia. L’Introit i el Kyrie ens transporten a la imatge de l’eternitat i el camí cap a la llum veritable. El Dies irae, sobre la mort i el judici, està marcat per un misteriós motiu rítmic. El Recordare és com si s’obris el cel. Un Benedictus  místic, sensual i mancat d’ornamentació ens porta al cromatisme del Pie Jesu i a un Agnus Dei ple d’esperança i inspiració.

El concert se celebrarà a la basílica de Santa Maria aquest dissabte, 8 d'abril, a les 21h. Les entrades són numerades i valen 16 euros, 14 amb descompte. Ja es poden adquirir al Punt d’Informació Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 19 a 21h i dissabte d'11 a 14h i de 18 a 21h.

  • Compartir
Pertany a: