Sou a: Inici / Noticies / Portes obertes al nou Centre de Dia Montserrat

Portes obertes al nou Centre de Dia Montserrat

El nou equipament oferirà serveis diürns de suport a les persones amb dependència d’Igualada i comarca, per millorar la seva autonomia personal i social.
26-11-2015

A finals d’any es posarà en marxa a Igualada el Centre de dia Montserrat, un nou equipament que oferirà serveis diürns de suport a les persones amb dependència d’Igualada i comarca, per millorar la seva autonomia personal i social. Es tracta d’un nou equipament gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i situat en terrenys de l’Ajuntament d’Igualada, en el que antigament era la llar d’infants La Ginesta, al barri de Montserrat. S’hi traslladarà el personal i l’activitat que fins ara es realitzava al Centre de dia Arian i s’hi sumaran els nous usuaris que hi estiguin interessats. El trasllat del centre permetrà al CSSI deixar de pagar el lloguer del local de l’Arian, que suposava una despesa anual de 25.000€.

El dissabte dia 12 de desembre es realitzarà una jornada de portes obertes entre les 11:00 i les 14:00 hores durant la qual tothom podrà visitar el Centre de dia Montserrat, situat al carrer Nicolau Tous, 34 d’Igualada. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, hi assistirà personalment a les 12:00 per realitzar una visita guiada a aquesta moderna instal·lació.

Les obres de reforma i construcció del nou centre de dia es van iniciar el desembre de 2014 amb un termini d’execució de 10 mesos i han estat finançades pel CSSI. La primera fase de les obres va finalitzar el 27 d’abril de 2015, amb la recepció de la placeta pública situada davant l’entrada principal del centre. La segona i darrera fase de les obres va finalitzar el passat 15 d’octubre. En les darreres setmanes el CSSI ha estat treballant en el mobiliari i l’equipament del centre i la seva posta a punt. La reforma ha inclòs la instal·lació d’un eficient sistema de climatització, que inclou 10 pous de geotèrmia de 100 metres de profunditat cada un. El centre s’ha adequat a totes les normatives vigents d’accessibilitat, usabilitat i seguretat, adaptant l’edifici i jardins a les necessitats dels futurs usuaris.

El nou centre ofereix 40 places públiques, concertades amb el Departament de Benestar Social i Família, i 9 places privades. Disposa de 730 m2 construïts i d’un ampli jardí de 2000 m2 amb aparells per fer gimnàstica i zona de passeig. Els usuaris podran escollir horaris flexibles i disposaran de servei de transport i de menjador.

Les inscripcions estan obertes fins esgotar les 49 places disponibles Les persones interessades a sol·licitar més informació o conèixer les condicions d’accés, poden contactar amb els professionals del CSSI al telèfon 93 804 16 16.

(*notícia via CSSI)

  • Compartir