Sou a: Inici / Noticies / Clara Rossy Ramirez, autora del millor projecte Igual’ART 2015

Clara Rossy Ramirez, autora del millor projecte Igual’ART 2015

L’artista vol aprofundir en una nova tècnica que combina el gravat en ferro i la impressió en paper
26-10-2015

El passat dijous, 22 d’octubre, el regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, va lliurar a l’artista Clara Rossy Ramirez el premi que l’acredita com a autora del millor projecte d’arts visuals Igual’ART 2015.

El jurat qualificador del premi, format per Raquel Camacho, Pere Camps, Josep Carol, Ester Comenge i Joan Sala, com a secretari, es va reunir el passat dimecres, 14 d’octubre, i va emetre el veredicte després d’un intens debat sobre quin havia de ser el projecte guanyador, entre els nou projectes presentats al concurs, tots ells de gran qualitat. Finalment, l’opció que va comptar amb el major consens del jurat va ser la proposta presentada per Clara Rossy Ramirez, titulat Positiu o Negatiu, que rebrà un ajut de l’Ajuntament d’Igualada per valor de 2.000 euros.

L’autora del treball ha desenvolupat, ampliat i investigat l’aplicació sobre ferro d’una nova tècnica, que finalment ha quedat reflectida en la seva aportació a la reobertura del portal lateral de Santa Maria d’Igualada, que ha estat cobert amb planxes de metàl·liques treballades per l’artista. Ara, amb aquest nou projecte, Positiu o Negatiu, Ramírez pretén fer un petit pas endavant en el procés d’investigació del gravat en ferro, per a donar continuïtat i definició a la tècnica que ha utilitzat fins ara.

Amb la idea de donar també continuïtat a treballs fets anteriorment amb paper, a Positiu o Negatiu l’artista pretén produir i experimentar gravant quatre planxes de ferro, o corten, tractades amb diferents processos químics. L’objectiu és  imprimir-les, gofrar-les i encastar-les en pasta de paper, per tal de produir una sèrie de làmines i cartrons de cada planxa. El projecte finalitzarà la primavera del 2016, acabant les planxes de metall com a obra final.

  • Compartir
Pertany a: