Sou a: Inici / Noticies / Premis a les millors comparses del Carnaval 2015

Premis a les millors comparses del Carnaval 2015

En aquesta edició la rua ha comptat amb la participació de 2.700 persones formant 20 comparses que han recorregut el centre de la ciutat.
14-02-2015

L’Associació Camp del Rei de Vilanova del Camí ha guanyat aquest dissabte, 14 de febrer, el primer premi del jurat a la millor comparsa de la Rua de Carnaval d’Igualada 2015. Les seves disfresses, elaborades íntegrament amb cartró, formaven part de la comparsa Els tenim quadrats. El segon premi ha estat per a l’Escola Dolors Martí d’Igualada, amb unes disfresses que simulaven molins d’energia eòlica i posaven en valor les energies renovables i, el tercer, ha estat adjudicat a Ens posem les piles, de l’Escola Ramon Castelltort. S’han repartit, a més, cinc premis de 500 euros i deu de 200 euros, amb trofeus també per les millors comparses.

Enguany han estat 2.700 les persones que han participat en la rua, en una festa en què les carrosses han recorregut, durant més de dues hores, els carrers del centre de la ciutat. Ha transcorregut des de la Plaça de la Masuca fins la Plaça de Cal Font, encapçalada per la Xaranga Quatre Vents i amb la participació, tancant la comitiva, de la Carrossa del Rei Carnestoltes amb el seu seguici, a càrrec de l’entitat Bitrac Dansa, que celebra el seu 25è aniversari. Hi ha hagut vint comparses procedents d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i la Torre de Claramunt. La presentació de cadascuna d’elles en arribar a la plaça de Cal Font ha anat a càrrec de Yannik Ramis i el pregó, que ha llegit el Rei Carnestoltes, ha estat escrit per Joan Valls, de Bitrac Dansa.

En acabar, també a Cal Font, tots els participants han gaudit d’una botifarrada, que un any més ha comptat amb la col·laboració de Carrefour, que ha donat 200 quilos de carn, i del Gremi de Flequers, que ha aportat el pa. Novament, l’Antic Gremi de Traginers ha preparat el sopar.

Demà diumenge, dia 15, a les 12h i a la plaça de l’Ajuntament, tindran lloc la Minirua i el Ball Infantil de Disfresses, a càrrec del grup Pentina el Gat, i l’espectacle Revolució, amb la col·laboració de la Xarxa d’Igualada.

IMATGES DE LA RUA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir