Sou a: Inici / Noticies / Presentació de la iniciativa 'Igualada Fashion Go Digital'

Presentació de la iniciativa 'Igualada Fashion Go Digital'

La campanya, que compta amb el suport de l'Ajuntament, s'ha presentat aquest dijous, 21 de març, a l'Adoberia Bella
22-03-2019

La moda igualadina fa un salt endavant per projectar-se al món i poder competir així al mercat global amb la resta de clúster tèxtils europeus en igualtat de condicions. El Clúster Tèxtil i Moda d’Igualada ha presentat aquest dijous una ambiciosa campanya de comunicació amb el nom d’Igualada Fashion Go Digital, impulsada per l’agrupació tèxtil FAGEPI amb la col·laboració de Fira d’Igualada, que compta amb iniciatives com el nou portal web de moda tricot.fashion i el fashion film Knitting Dreams.

L’objectiu de la campanya de promoció digital és projectar tot el potencial del clúster tèxtil d’Igualada al món per tal d’atraure compradors i dissenyadors que apostin per fabricar al territori. Aquesta campanya compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i es vincula a l’estratègia municipal de suport a les Indústries del Disseny de la ciutat d ’Igualada i a la comarca de l’Anoia.

La campanya compta amb dues grans accions de comunicació, d’una banda el portal web tricot.fashion, l’únic portal europeu especialitzat en gènere de punt, que serà un marketplace per posar en contacte proveïdors i marques, a més de recollir continguts d’interès per al sector sobre moda, innovació i aspectes tècnics de procés de fabricació tèxtil.

D’altra banda, l’acció estrella de la campanya és la creació d’un Fashion Film, un microcurtmetratge titulat Knitting Dreams que permetrà promocionar el tèxtil d’Igualada en diversos festivals internacionals especialitzats en aquest tipus de gènere cinematogràfic que triomfa actualment al sector de la moda.

Tant el portal web com el film s’han presentat en un acte aquest dijous dia 21 de març a l’Adoberia Bella, que ha comptat també amb una xerrada de l’expert en comunicació audiovisual Josep Maria Ganyet i amb les intervencions del president de Fagepi, Josep Ignasi Reixach, el director de FITEX, David García, i l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells. L’acte ha estat presentat pel periodista igualadí Josep Maria Morros i s’ha tancat amb un tast gastronòmic de productes de proximitat.

Knitting Dreams, el primer fashion film fet a l’Anoia
Un Fashion Film és un curtmetratge que serveix a les grans marques de moda promocionar un producte amb un concepte innovador i artístic, i amb les eines i tècniques pròpies del cinema. Hi ha diversos festivals internacionals especialitzats en aquest tipus de produccions àudiovisuals a ciutats com Barcelona, Madrid, Milà, Berlín, Los Angeles, Londres, Miami i Istanbul. Precisament, amb l’objectiu que el tèxtil fet a l’Anoia tingui presència en aquests certamens que se celebren arreu del món, el Clúster ha impulsat el microcrutmetratge Knitting Dreams, dissenyat i produït per l’empresa Boxcom d’Igualada que fusiona cinema, moda i publicitat, i presenta de forma creativa i estètica uns valors que van associats a la producció tèxtil anoienca, com ara la proximitat.

Amb aquest microcurt, de set minuts de durada, el Clúster Tèxtil d’Igualada segueix els passos de marques com Prada, Dior, Cartier, Armani, Chanel o Zara que ja han produït i promocionat els seus propis Fashions Films.

El film es pot visualitzar AQUÍ.

Tricot.fashion, l’únic portal europeu especialitzat en punt · La web www.tricot.fashion, que estarà en funcionament el proper mes de juny, esdevindrà l’únic portal europeu espacialitzat en gènere de punt. L’objectiu d’aquest web es atreure l’atenció de compradors, dissenyadors, responsables de producte de marques i cadenes de moda aportant-los informació del sector del gènere de punt en general i, en especial, la informació relativa als proveïdors anoiencs perquè apostin per treballar amb ells. Un cop vinculats al portal i familiaritzats amb el contingut, els internautes podran trobar fabricants especialitzats en punt que treballen al clúster i contactar directament amb ells.

El contingut l’elaboraran especialistes en disseny en punt d’escoles de disseny o despatxos d’estilisme de prestigi i especialistes d’innovació en punt de FITEX. A més del contingut propi de la web, s’elaborarà un butlletí-newsletter periòdic i altres eines per establir lligams i complicitat amb els potencials usuaris del portal. Per tal de promocionar el portal, el Clúster farà una campanya de e-màrqueting orientada a captar el públic objectiu.

El Clúster Tèxtil d’Igualada · L’Anoia és un territori caracteritzat per emplaçar tradicionalment activitats del sector tèxtil-confecció, amb una trajectòria de més de 300 anys fabricant diferents tipus d’articles que abasteixen els mercats de la moda. Actualment el Clúster Tèxtil d’Igualada -IgualadaFashion Cluster- està format per 127 empreses (una trentena d’empreses marquistes i un centenar d’empreses industrials incloent tallers manufacturers i gestors de producció).

Juntes fabriquen anualment sis milions de peces de punt per a marques i distribuïdors de tot Europa, generen 1.211 llocs de treball i suposen una facturació agregada de gairebé dos-cents milions d’euros anuals, segons dades de l’Informe Econòmic Anual de l’Anoia de 2018.

El clúster anoienc de la moda és considerat el grup d’empreses fabricants de gènere de punt més important de l’Estat espanyol i és líder europeu en fabricació d’articles de gènere punt exterior (tricotoses rectilínies).

(*informació via FAGEPI)

  • Compartir