Sou a: Inici / Noticies / Presentació del llibre de contes 'Pels camins de l’Anoia'

Presentació del llibre de contes 'Pels camins de l’Anoia'

El departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada està fent arribar exemplars de l’obra a totes les escoles d’Igualada i de la comarca.
01-03-2016

Aquest dijous, 3 de març, a les 19h, la Biblioteca Central d’Igualada acollirà la presentació pòstuma del llibre Pels camins de l’Anoia, de Rosa Moncunill Claramunt. L’acte comptarà amb les intervencions del regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, i dels fills de l’autora, Ton i Elisabet Marcet Moncunill. Durant la presentació es llegiran fragments del llibre, a càrrec de Conxa Moncunill amb diferents col·laboracions, amenitzats al piano per l’Albert Gàmez Enrich. La publicació del llibre ha estat impulsada pel departament de Promoció Cultural de  l’Ajuntament d’Igualada.

Aquest és un llibre de contes que va més enllà de la narrativa. Esdevé un vehicle magnífic perquè el mestre el pugui llegir als alumnes de Primària i explicar la ciutat i la comarca de l’Anoia als més menuts. Josep M. Ainaud de Lasarte va voler prologar el llibre amb un entusiasme que és el reflex de la dedicació i l’amor de l’autora per explicar històries i, per això, hi escriu que “són uns relats que estimen i fan estimar el contingut que s’hi remou; Igualada, com a capital, i tota la comarca de l’Anoia es poden sentir ben colpides per aquest obsequi”.

Rosa Moncunill (1941-2014) va ser mestra per vocació, polifacètica i autodidacta, i es va dedicar a l’ensenyament durant gairebé cinquanta-cinc anys. Després de la publicació del llibre Aquell temps del pa amb vi i sucre (1999), ara es presenta aquest recull de contes infantils situats a l’Anoia, l’entorn que tant coneixia i estimava. Era desig de la Rosa que les seves rondalles servissin per transmetre de pares a fills els valors i les tradicions de la comarca, un desig que es manté ben viu en totes i cadascuna de les pàgines de l’obra.

El departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada està fent arribar exemplars del llibre a totes les escoles d’Igualada i de la comarca de l’Anoia, per tal que esdevingui un instrument de transmissió i de coneixement per a les noves generacions.

  • Compartir