Sou a: Inici / Noticies / Presentació del llibre 'Miquel Llacuna i Alemany. La recerca del traç'

Presentació del llibre 'Miquel Llacuna i Alemany. La recerca del traç'

Ara fa un any Igualada va rebre el fons documental d’aquest dibuixant i pintor i ara es presenta aquesta obra escrita per Pau Llacuna i Ortínez
11-12-2016

El proper dimecres, 21 de desembre, a les 19h i a la Biblioteca Central d’Igualada, es durà a terme la presentació del llibre Miquel Llacuna i Alemany. La recerca del traç. 1915-1967, de l’autor Pau Llacuna i Ortínez i editat per l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. La presentació del llibre anirà a càrrec del propi autor i del Pare Ramon Bernabé Dalmau.

Ara fa un any, al desembre de 2015, Igualada va rebre el fons documental de Miquel Llacuna i Alemany. Va ser en l’acte institucional que es va cele­brar al consistori, on els assistents van poder comprovar la qualitat dels elements del seu llegat que allà s’hi exposaven.

Llacuna va ser un dibuixant i pintor igualadí que va deixar un notable llegat de pintures, dibuixos, projectes artístics i intervencions pictòriques en esglésies i capelles. Va viure cinquanta-dos anys, amb una vida curta però intensa. El primer aprenentatge el va tenir a Igualada i a Barcelona, envoltat de les estètiques innovadores de l’època de la Re­pública. Va ser durament colpejat per la Guerra Civil, amb l’assassinat del seu pare, va viure una estada al front, un llarg servei militar a l’Àfrica i, finalment, una intensa etapa de treball i estudi artístic. Tot plegat, un periple que el va enfortir.

Profundament religiós, estudiós i practicant, les seves creences van marcar el sentit de la seva vida i el seu treball. Es va guanyar la vida com a treballador de l’art i com a docent. Va ser incansable, practicava constantment el dibuix, es plantejava els projectes amb diverses solucions, cercava sempre en tots els seus treballs arribar una mica més enllà, el procés, la investigació constant. L’últim traç sempre sembla que sigui el penúltim.

Aquest acte de presentació l’organitza l’Ajuntament d’Igualada, per mitjà del departament de Promoció Cultural, amb el suport de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i la col·laboració de la Biblioteca Central.

  • Compartir