Sou a: Inici / Noticies / Presentació del Pla de Salut d'Igualada 2015-2018

Presentació del Pla de Salut d'Igualada 2015-2018

El document recull 14 objectius generals i 66 d’específics orientats a millorar el benestar i la salut dels ciutadans.
16-02-2015

El passat 13 de febrer, l’Espai Cívic Centre va acollir la presentació del Pla de Salut d’Igualada 2015-2018. El document, aprovat per la unanimitat de tots els grups en el Ple Municipal del passat 23 de desembre, es va començar a redactar fa tot just un any, partint del model teòric dels Determinants Socials de la Salut. Aquest model constata el fet que gran part de l’estat de salut de les persones està determinat per les característiques de les societats en què viuen. Per tant, més enllà dels factors genètics o biològics, la salut es veu afectada pels hàbits de vida –com podrien ser l’alimentació, l’activitat física o el consum de drogues–, per la xarxa relacional de les persones, l’atur o les condicions de vida i treball, l’accés a l’habitatge o, fins i tot, per la cultura i la política. És per aquest motiu que el Pla de Salut d’Igualada és multidisciplinar, amb l’objectiu d’incorporar la salut de manera transversal a totes les polítiques.

L’acte, al qual van assistir nombroses entitats, tècnics i professionals de la salut, va comptar amb la presència del diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, que va destacar la importància de les polítiques municipals de salut pública com a eina clau per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. De la seva banda, el regidor de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament, Fermí Capdevila, va agrair la feina feta pel personal tècnic municipal en l’elaboració del pla, així com l’ajuda i aportacions rebudes per part de professionals de diferents àmbits i associacions de la ciutat.

El Pla de Salut d’Igualada consta de catorze objectius generals, seixanta-sis d’específics i cent setanta-cinc actuacions que caldrà desenvolupar des d’ara i fins el 2018. Per tal d’assegurar que les actuacions es desenvolupin dins la temporalitat prevista, s’ha creat la Comissió de Seguiment del Pla, que es reunirà de manera periòdica i vetllarà no només perquè es respecti el cronograma, sinó també perquè les activitats es realitzin amb les característiques i objectius previstos.

  • Compartir