Sou a: Inici / Noticies / Presentació del segon llibre fotogràfic 'Igualada visual'

Presentació del segon llibre fotogràfic 'Igualada visual'

Els treballs, al voltant del Mercat de la Masuca i de la Igualada nocturna, han guanyat el Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià de Fotografia de 2014 i 2015,
10-03-2016

El proper dijous, 17 de març, a les 19:30h, la Biblioteca Central d’Igualada acollirà la presentació del segon llibre de fotografies Igualada visual, una obra que recull els treballs guanyadors del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià de Fotografía, corresponents a les edicions 2014 i 2015. Concretament, les col·leccions de Manel Caballé, titulada Mercat Municipal la Masuca: parades i botigues, i també les fotografies de Maria Gregori, un complet retrat de la Igualada de nit.

La publicació és una iniciativa del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada amb el suport de l’Associació Fotogràfica d’Igualada (AFI) i la Federació Catalana de Fotografia. L’objectiu dels premis i de la posterior edició del llibre és ampliar la memòria de la ciutat i preservar i posar en valor els diferents aspectes que la conformen esdevenint, a través de la mirada dels fotògrafs, testimoni d’una època.

Maria Gregori i Manel Caballé · Maria Gregori i Gubern (Igualada, 1952) és membre de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada i ha trobat en la fotografia un mitjà d’experimentació i d’expressió artística. És autora de diferents col·leccions, com ara Tibet, terra de sinestèsies, Introducció a una mirada, Fins als límits o La vida secreta d’un pati singular, entre altres. Ara, amb el treball Igualada de nit, recorre els carrers i places de la seva ciutat mentre aquesta dorm.

Manel Caballé i Miquel (Igualada, 1960) és també, des de l’any 1974 membre de l’AFI. Ha participat en múltiples exposicions fotogràfiques i, en aquesta col·lecció, les seves imatges mostren els comerciants del mercat municipal en el seu ambient i presentant els seus millors productes. En aquesta col·lecció, el lector assumeix  el paper d’hipotètic client, experimentant l’empatia existent entre el venedor i el comprador.

  • Compartir