Sou a: Inici / Noticies / Presentació del projecte de 'hub' tecnològic de TIC Anoia

Presentació del projecte de 'hub' tecnològic de TIC Anoia

La Generalitat i l'Ajuntament veuen amb bons ulls la proposta i col·laboraran amb l'associació per desenvolupar un projecte que es considera positiu per aquest sector
06-04-2017

L’associació TIC Anoia, que aplega les empreses d'aquest sector a la comarca, ha presentat aquest 5 d'abril un projecte per desenvolupar a Igualada un hub tecnològic que contribueixi a enfortir les empreses d'aquest àmbit. Ho ha fet en el marc del 7è Dinar Networking de l'associació, al qual han assistit, entre altres, el seu president, Jaume Catarineu, el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, a banda de representants de la majoria d'empreses integrants.

TIC Anoia proposa aixecar al barri del Rec un edifici de 4.500 metres amb capacitat per a 500 persones i amb un cost aproximat de 5 milios d'euros. Inspirats en el projecte barceloní Pier 01 Barcelona Tech City i en l’espai Palo Alto del barri del Poblenou de Barcelona, aquest seria un espai d’oficines per a les empreses tecnològiques. Segons han detallat aquest dijous els redactors del projecte, l’arquitecte Xavier Claramunt i un dels cofundadors del REC.0 Ramon Enrich, l’edifici s’ha pensat perquè “es barregi amb l’entorn” i s’ha projectat amb una doble estratègia: “que hi convisqui el món de la innovació i s’obri a la ciutadania”. Pel que fa al contingut de l’edifici, Jaume Catarineu, president de TIC Anoia, explica que l’objectiu és adaptar-se a les necessitats de les empreses tecnològiques “amb espais molt lluminosos” i, a banda d’instal·lar-hi espais pròpiament d’oficines, també està previst ubicar-hi “zones comunes on les empreses ens puguem trobar per crear sinèrgies”. Catarineu afegeix que actualment hi ha un centenar d’empreses del sector TIC a l’Anoia que facturen en conjunt uns 60 milions cada any. A més, explica que les expectatives per aquest any són molt positives, ja que el sector preveu créixer al voltant d’un 20% i “es necessitaran uns 70 nous treballadors altament qualificats”. Davant d’aquest creixement potencial del sector de les TIC, Catarineu ha dit que “necessitarem més espais, no només a nivell tecnològic sinó d’innovació en general”.

El conseller d'Empresa ha assegurat que la Generalitat “està disposada a acompanyar qualsevol projecte que surti dels municipis o les empreses i que pugui ser un projecte de futur per les ciutats” i s’ha compromès a donar “suport institucional” al projecte i a ajudar a l’associació a “buscar el finançament necessari”. D’altra banda, el conseller veu important que el projecte vagi acompanyat de formació i, per això, ha anunciat que estan treballant perquè Igualada pugui oferir el Grau en Enginyeria Informàtica d’aquí a dos anys. De la seva banda, Marc Castells, ha explicat que des del consistori es contempla també positivament la iniciativa, tot i que ha remarcat que “ara caldrà que socialitzem el projecte per mirar que es pugui tirar endavant el més aviat possible i veure si la gent ho rep bé”. L'alcalde creu que és un projecte positiu pel sector industrial i una iniciativa “potent per poder retenir i mantenir els llocs de treball i créixer”.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir