Sou a: Inici / Noticies / Presentada l''Antologia de la poesia igualadina'

Presentada l''Antologia de la poesia igualadina'

L’obra aplega seixanta poetes igualadins amb detall sinòptic de la seva biografia i la seva obra, des del segle XV al XXI.
25-04-2016

L’auditori de la Biblioteca Central d’Igualada va quedar petit el passat dijous, 21 d’abril, per donar cabuda als assistents a la presentació del llibre Antologia de la poesia igualadina. Del segle XV al XXI, de l’escriptor, poeta i rapsode Lleonard del Rio i Campmajó. El llibre ha estat editat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.

Va obrir l’acte de la ciutat, Marc Castells, remarcant l’aportació que suposa un treball d’aquesta naturalesa per la cultura igualadina d’avui i que esdevindrà, segur, una eina de consulta obligada per a les futures generacions. Castells va explicar que “aquesta nit he dormit abraçat al llibre, perquè he començat la seva lectura i m’ha absorbit la història de la poesia igualadina més antiga, l’autor de la qual és presumiblement el notari Huguet de Serrallonga, escrita quan es trobava empresonat pels batlles d’Igualada”. L’alcalde va felicitar Del Rio per la bona feina portada terme i li va lliurar l’obsequi d’una reproducció de l‘escultura de la Nena de la Rambla, de Teresa Riba.

Tot seguit l’autor, Lleonard del Rio, va explicar la gènesi del llibre i el criteri de selecció dels seus protagonistes. L’obra aplega seixanta poetes igualadins amb detall sinòptic de la seva biografia i de la seva obra des del segle XV al XXI. Va agrair l’assessorament i els ajuts que havia trobat en la confecció de la mateixa i, tot seguit, va donar pas al recital poètic preparat per l’ocasió, amb la selecció de poesies i fragments de deu autors ja traspassats, a càrrec de la rapsode Maria Santfores, acompanyada al piano d’Albert Gàmez.

Va tancar la vetllada el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, agraint també el treball de l’autor de l’obra, a qui va definir com “un gran dinamitzador de la vida cultural igualadina”.

  • Compartir
Pertany a: