Sou a: Inici / Noticies / Presentat el Pla d'Acció d''Igualada, Ciutat Amiga de les Persones Grans'

Presentat el Pla d'Acció d''Igualada, Ciutat Amiga de les Persones Grans'

Ciutats Amigues de la Gent Gran és un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que té com a objectiu afavorir l’envelliment actiu i participatiu
17-05-2018

L’Espai Cívic Centre va acollir dimecres, 16 de maig, la presentació del pla d’acció del projecte Igualada, Ciutat Amiga de les Persones Grans, a càrrec de la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera, del gerent de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Pep Muñoz i, en representació de les persones grans que han participat en l’elaboració de les propostes, Jaume Casanellas.

Al llarg dels dos últims anys, el departament municipal d’Acció Social ha pivotat l’elaboració d’aquest pla d’acció duent a terme una diagnosi, convidant al debat i la reflexió diferents actors –ciutadans, representants d’empreses, entitats, serveis o tècnics municipals– i plantejant finalment unes conclusions i propostes d’acció. A l’acte de dimecres hi van participar unes vuitanta persones entre tècnics municipals, professionals de serveis públics i persones grans de la ciutat, en una cita que també s’emmarcava en la Primavera Gran 2018. Entre els temes que es van comentar en la sessió van destacar, per exemple, la necessitat d’ampliar els lavabos públics o sol·licitar la col·laboració dels establiments privats, el projecte de convivència entre persones grans i estudiants o seguir treballant per l’adaptació del transport públic.

Ciutats Amigues de la Gent Gran és un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que té com a objectiu afavorir l’envelliment actiu i participatiu i vol assegurar la qualitat de vida i el benestar de les persones grans. Igualada es va adherir a la iniciativa de l’any 2014 i compta amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.

  • Compartir