Sou a: Inici / Noticies / Presentat el procés participatiu 'Salut i dones'

Presentat el procés participatiu 'Salut i dones'

S'emmarca en el Pla de Salut d’Igualada 2015-2018, donant resposta a l’objectiu general de “promoure la salut de les dones”
12-07-2017

El tinent d'alcalde d’Entorn Comunitari i Cooperació, Fermí Capdevila, i la tinent d'alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera, han presentat aquest 11 de juliol, a l’Espai Cívic Centre, el procés participatiu Salut i Dones, emmarcat en el Pla de Salut d’Igualada 2015-2018, que dóna resposta a l’objectiu general de “promoure la salut de les dones” i, més concretament, a l’específic de “conèixer la situació de la salut de les dones al municipi”.

L’acte de presentació, que cloïa l’agenda d’actes entorn a la commemoració del 28 de Maig, Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, organitzada per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), ha estat valorat molt positivament per les persones assistents.

De fet Salut i Dones, amb l’objectiu principal de conèixer de primera mà les experiències, necessitats, percepcions i visions de la salut de les persones participants, pretén incrementar l’empoderament de la població femenina, així com alinear les accions per a la promoció de la salut de les dones d’acord amb les demandes reals detectades.

El procés s’articularà en un seguit de sessions presencials, en format de grups de discussió, que abordaran aspectes com: salut mental i addiccions; salut sexual, afectiva i reproductiva; hàbits de vida saludable; violència masclista; salut de la persona cuidadora; i malalties més freqüents, proves i cribratges; entre d’altres, temàtiques que coincideixen amb els eixos vertebradors del Pla de Salut d’Igualada 2015-2018.

El procés consultiu, que s’engegarà oficialment a finals d’octubre de 2017, vindrà precedit per un període de captació de participants que es tancarà el 30 de setembre. Les dones interessades a obtenir-ne més informació, prendre-hi part i, per tant, a compartir les seves demandes, inquietuds i propostes al voltant de la seva salut, poden posar-se en contacte amb el departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada mitjançant correu electrònic promociosalut@aj-igualada.net (facilitant Nom i Cognoms, E-Mail i Telèfon) o a través del 93 803 19 50 ext. 409.

  • Compartir