Sou a: Inici / Noticies / Presentat el segon Pla d'Igualtat de Gènere de la MICOD

Presentat el segon Pla d'Igualtat de Gènere de la MICOD

S’ha elaborat en els darrers vuit mesos amb participació ciutadana, amb sessions participatives amb grups de dones i amb personal tècnic dels ajuntaments integrants.
15-04-2016

El passat dijous, 14 d’abril, es va presentar el segon Pla d’igualtat de Gènere dels municipis que conformen la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (Micod), que abastarà un període de quatre anys. Una quarantena de persones es trobaven a l’auditori del Museu de la Pell per conèixer un projecte que s’ha elaborat en els darrers vuit mesos i a través d’un procés que ha comptat amb la participació ciutadana, amb sessions participatives amb els grups de dones i amb personal tècnic dels cinc ajuntaments Micod i d’enquestes a la població.

El president de la Mancomunitat i alcalde d’Igualada, Marc Castells, obria l’acte reconeixent la importància de treballar de forma mancomunada per sumar esforços i refermant el compromís de la Mancomunitat per vetllar i seguir promovent les polítiques d’igualtat de gènere al territori. Francisco Guisado, alcalde d’Òdena i referent polític de la Mancomunitat pel que fa a l’àrea d’igualtat de gènere, recordava el llarg bagatge d’aquesta institució pel que fa al desenvolupament de les polítiques d’igualtat i de prevenció de violència masclista agraint la tasca desenvolupada des de fa molts anys a Dones amb Empenta, amb qui la Mancomunitat ha treballat de forma molt propera. Mencionava també la creació d’UEA Inquieta, un grup de dones empresàries i emprenedores, i reforçava la necessitat de potenciar el talent creatiu de les dones en el camp productiu.

Sílvia Casola de la Diputació de Barcelona, felicitava el treball desenvolupat aquests mesos i remarcava els projectes de coeducació de la Mancomunitat, on es destinen molts recursos per a treballar i sensibilitzar la població des de la infància. Elena La Torre, de la consultoria FEM, responsable de l’elaboració del II Pla d’Igualtat de Gènere conjuntament amb l’àrea tècnica d’igualtat de la Micod i la Diputació de Barcelona, va fer la presentació tècnica del Pla, explicant el procés l’elaboració, dades interessants obtingudes a través de la diagnosi en perspectiva de gènere i les línies de treball dels propers quatre anys. S’evidencia el biaix de gènere en àmbits com la salut, la percepció de necessitat de disseny de les ciutats en perspectiva de gènere, l’excés de feminització de les tasques reproductives on encara ara una de cada tres dones s’encarrega exclusivament de les tasques domèstiques i la necessitat de feminitzar la política i fer visibles les aportacions de les dones.

Va cloure l’acte Carme Riera, tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Igualada en representació de totes les regidores d’igualtat de la Micod, que agraïa la tasca de les entitats de dones en tot el procés i el suport de la Diputació i recordava la necessitat de fer polítiques transversals, des de tots els departaments i ajuntaments i també del compromís de totes les regidories perquè aquest document sigui viu, actiu i en constant revisió. Apel·lava a la necessitat de posar-se les ulleres liles i incorporar la perspectiva de gènere en tots els àmbits i contextos.

(*informació via MICOD)

  • Compartir