Sou a: Inici / Noticies / Primer balanç del Banc d'Articles Reutilitzables

Primer balanç del Banc d'Articles Reutilitzables

S’ha pogut resoldre la pràctica totalitat de les peticions rebudes per part de les famílies usuàries i s’han reaprofitat més de 7.500 quilos de material.
20-01-2016

El passat 14 de gener, el Banc d’Articles Reutilitzables d’Igualada va complir un any de funcionament. Aquest dimecres, 20 de gener, n’ha fet balanç la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament, Carme Riera.

Al llarg d’aquests dotze mesos, el banc, que recull elements necessaris per a la llar i els redistribueix entre aquelles famílies que més ho necessiten, ha rebut 19.404 objectes procedents de particulars, d’establiments i de la deixalleria municipal. El volum més gran correspon a papereria i material escolar, amb 18.709 articles, i la resta han estat mobiliari de la casa, estris de la llar i articles de puericultura.

En aquest temps, el Banc d’Articles Reutilitzables ha rebut 154 peticions concretes de material, de les quals ha pogut resoldre un 94%. S’han repartit 380 articles a les famílies sol·licitants i aquells que han tingut més demanda han estat, d’una banda llits per adults, matalassos i armaris i, de l’altra, llits infantils de baranes i cotxets. També s’han repartit al voltant de 17.000 articles de papereria en centres educatius i entitats de la ciutat i, paral·lelament, el departament de Medi Ambient calcula que s’han recuperat un total de 7.530 quilos de material que anaven destinats a l’abocador, com ara matalassos, somiers, cadires i armaris, entre molts altres.

Aquest projecte va néixer com una actuació conjunta del departament d'Acció Social de l'Ajuntament amb les entitats ATLAS, Càritas, la societat municipal d'habitatge PIMHA, l'Oficina d'Inclusió i Cohesió Social (OTIC) i el servei municipal de Medi Ambient. Aviat hi col·laboraran també, com s’ha explicat avui, membres del Club Social Aidar. L'adequació de l'espai, al barri Montserrat, va ser possible gràcies a una aportació econòmica de l'Obra Social "la Caixa". Per a celebrar aquest primer aniversari, aquest mateix dimecres s’ha organitzat un esmorzar amb les entitats i les persones voluntàries que dia a dia col·laboren en la seva gestió.

Tothom que estigui interessat a fer alguna donació pot aportar-hi elements com ara llits, armaris, sofàs, taules, cadires, articles de puericultura i material escolar en bon estat. Els horaris són dimecres i divendres de 9 a 12h i els divendres de 17 a 19h. Es pot contactar prèviament per demanar informació trucant al telèfon 93 805 27 59 o adreçant un correu electrònic a l’adreça .

  • Compartir