Sou a: Inici / Noticies / Procés participatiu per decidir el model d’skatepark que s’instal•larà al Parc Central

Procés participatiu per decidir el model d’skatepark que s’instal•larà al Parc Central

Del 23 de desembre al 4 de gener els infants i joves poden votar per escollir entre els models ‘street’ o “bowl”
18-12-2019

Des del proper 23 de desembre i fins al 4 de gener, els infants i joves d’Igualada podran votar en el procés participatiu que l’Ajuntament organitza per decidir quin tipus d’skatepark s’instal·larà al Parc de l’Onze de Setembre. El participants poden expressa la seva preferència entre les dues tipologies que s’estudien: bowl o street.

Les butlletes de votació s’han repartit a tots els centres educatius de la ciutat i també hi haurà tres llocs de votació accessible als infants i joves durant les festes de Nadal: el Torneig Caga tió, a les Comes, el Saló de la Infància, a l’Escorxador, i la biblioteca Central.

D’aquesta manera es culminarà el camí obert  el 2018, quan l’Ajuntament va iniciar  un procés participatiu per definir com havia de ser l’ampliació del Parc Central, que destinava una part al joc i al lleure d’infants i joves. Aquest procés va anar especialment adreçat a escoles, instituts, entitats i famílies, que van fer propostes per decidir com havia de ser el Parc Onze de Setembre, ubicat a l’illa del costat de l’Hospital, annexa a la part ja existent, on actualment hi ha el camp de vol.

Un cop finalitzat el procés participatiu, l’equip d’arquitectes ha estat dissenyant el Parc en funció dels resultats obtinguts, i`el projecte preveu destinar una parcel·la de 1.800 m2 a la instal·lació d’un skatepark. Aquesta instal·lació formarà part d’una àmplia zona, amb una superfície d’uns 25.000 m2, que l’Ajuntament transformarà en un espai amb jocs singulars i elements paisatgístics atractius que combinin joc, natura i esport per a un públic familiar.

 

  • Compartir