Sou a: Inici / Noticies / Projecte per obrir dues noves zones blanques d'aparcament

Projecte per obrir dues noves zones blanques d'aparcament

La voluntat és posar remei a les mancances que presenten dues zones molt freqüentades, com el Tanatori i el complex esportiu de Les Comes
01-02-2017

L’Ajuntament d’Igualada treballa per posar en funcionament aquest any 2017 un mínim de dues noves zones blanques que suposaran la creació d’aproximadament 260 noves places d’estacionament gratuït en dos punt de la ciutat que presenten mancances en aquest aspecte, com són el Tanatori i el complex esportiu de Les Comes.

El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, ha detallat aquest dimecres, 1 de febrer, el punt en què es troben aquests dos projectes i ha avançat que, paral·lelament, es treballa per concretar noves ubicacions. Ha recordat que aquesta iniciativa va néixer l’any 2012, seguint la voluntat de donar una utilitat als solars desocupats i, al mateix temps, oferir alternatives d’aparcament a prop de zones amb gran demanda, com poden ser els centres escolars, el mercat municipal o les zones comercials, tant del centre com de la zona nord.

Actualment, l’Ajuntament ofereix més de 800 places gratuïtes en les dues zones blanques properes al Mercat de La Masuca, i en les de l’Avinguda Balmes, la Ronda del Rec, el carrer Comarca, el carrer Piera, el carrer Sant Martí de Tous, el carrer de la Coral La Llàntia i l’escola Dolors Martí.

Mobilitat i aparcament al complex de Les Comes · Actualment el complex esportiu de Les Comes disposa d’unes 430 places d’estacionament, distribuïdes entre el carrer Guixeres, el carrer Carles Riba i l’interior del recinte del camp de futbol. L’Ajuntament ha constatat, en els estudis vinculats al Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius, ara mateix en desenvolupament, que aquesta oferta resulta insuficient, especialment els dissabtes al matí o les jornades en què s’hi celebra un esdeveniment esportiu important. Aquest fet sovint comporta una alta ocupació també als carrers propers, amb vehicles aparcats de manera irregular al damunt de les voreres.

Per això, aquestes setmanes s’està enllestint el projecte executiu per crear una nova zona blanca d’aparcament al carrer Carles Riba, a tocar de la piscina municipal, en un terreny que actualment no té ús. Es treballarà sobre una àrea aproximada d’uns 4.000 m2, fet que generarà al voltant de 200 places. La previsió és poder executar els treballs de moviment de terres i asfaltatge durant la propera tardor i que el nou aparcament pugui estar operatiu a l’inici de l’any 2018.

A banda, segons ha afegit Jordi Pont, aquest mateixa setmana, un cop finalitzades les glaçades i pluges de les darreres setmanes, s’han reprès els treballs d’asfaltatge de l’aparcament del camp de futbol. Aquestes tasques posaran punt i final a les obres d’arranjament i millora de l’estètica, la mobilitat i l’accessibilitat que s’han executat els darrers mesos a l’entorn d’aquest equipament.

Mancances d’estacionament al Tanatori · Un altre indret que el consistori ha identificat com un punt que necessita veure reforçada l’oferta d’aparcament gratuït és el Tanatori, situat a la confluència entre el carrer del Rec i l’Avinguda de Vilanova. Les places disponibles al carrer són insuficients i l’estacionament de terra situat al costat, tot i tenir una capacitat important, no sempre pot absorbir la important demanda d’aquesta instal·lació.

Obeint a aquesta necessitat, properament es condicionarà un terreny d’uns 2.000 m2 ubicat a l’altra banda de l’Avinguda de Vilanova, sota la zona d’esbarjo i aparcament del carrer de la Coral La Llàntia, que ha de permetre encabir-hi entre 60 i 80 automòbils i motocicletes. El projecte d’aquesta intervenció, també es troba en la fase final i s’està desenvolupant conjuntament amb els serveis funeraris de la capital de l’Anoia, amb la previsió de poder enllestir els treballs durant la primavera i posar en funcionament aquesta nova zona blanca el proper estiu.

  • Compartir