Sou a: Inici / Noticies / Projecte per seguir desplegant l'Anella Verda de Les Guixeres

Projecte per seguir desplegant l'Anella Verda de Les Guixeres

En diferents fases es vol unir el Mirador de Montserrat amb el camí de Can Roca a través d’un corriol que transcorre pel Bosc de les Guixeres
17-10-2018

L’Ajuntament d’Igualada preveu iniciar, al primer trimestre de l’any 2019, les obres d’un nou tram de l’Anella Verda al seu pas per les Guixeres de Les Comes. Aquest dimecres, 17 d’octubre, n’ha avançat els detalls l’alcalde de la ciutat, Marc Castells.

El passat mes de gener ja es va obrir un tram molt destacat en aquest recorregut superior de l’Anella Verda, un traçat d’uns 700 metres que uneix la carretera de Les Maioles amb el Mirador de Montserrat, també de nova construcció. Ara, es vol donar continuïtat aquest espai i, en diferents fases d’actuació, unir aquest mirador amb el Camí de Can Roca, a l’extrem Nord del polígon industrial, aprofitant el camí ja existent.

Un camí integrat en l’entorn · El corriol actual transcorre en sentit descendent pel conegut com Bosc de les Guixeres i, segons ha explicat l’alcalde, es preveu intervenir-hi el mínim possible. La voluntat és fer-lo més transitable i segur, apte perquè el màxim nombre possible de persones hi puguin practicar activitat física i passejar a peu o amb bicicleta, però respectant al màxim el seu caràcter forestal.

En total, el camí entre el Mirador de Montserrat i Can Roca té una llargada d’uns 850 metres i la previsió del departament de Qualitat Urbana de l’Ajuntament és anar-hi actuant de manera successiva fins completar-lo del tot, probablement en tres fases d’intervenció. De moment, però, la més immediata i que es vol treure a licitació abans de final d’any, inclourà els 200 metres immediatament successius al mirador. La previsió és que les obres es puguin dur a terme a partir del proper hivern i obrir el nou traçat entre la primavera i l’estiu de l’any 2019.

L’actuació en aquest nou tram consistirà bàsicament a condicionar un camí d’entre 2 i 3 metres d’ample, amb una superfície de sauló uniforme i lliure d’obstacles. Al seu lateral s’hi farà una cuneta vegetal que permeti una adequada evacuació de les aigües pluvials, que es conduiran cap a nous punts d’acumulació i recollida que afavoreixin l’aparició de zones humides i apareguin així nous biòtops naturals. Pel que fa a l’arbrat existent, només es faran esporgues selectives per eliminar aquelles branques que puguin suposar un perill o un obstacle per les persones.

Paral·lelament, Castells ha recordat que aquests dies s’inicien els treballs per ampliar un altre tram de l’Anella Verda, en aquest cas del seu recorregut Central, que unirà els barris de Fàtima i de Set Camins a la zona de Ponent de la ciutat.

  • Compartir