Sou a: Inici / Noticies / Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla PLASEQCAT

Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla PLASEQCAT

S’ha confirmat que el dipòsit d’àcid fòrmic es troba buit. Bombers de la Generalitat continuaran al lloc fins demà per fer inspecció ocular.
13-02-2015

Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla PLASEQCAT (13 de febrer) · Protecció Civil de la Generalitat ha posat fi a les 00.40 hores a l’Alerta del pla d’emergències PLASEQCAT que estava activat en fase d’Alerta per l’accident a l’empresa SIMARSA d’Igualada.Bombers de la Generalitat han informat que s’ha retirat tot el producte vessat i s’ha transportat a l’empresa gestora de residus. S’ha confirmat que el dipòsit d’àcid fòrmic es troba buit. Bombers de la Generalitat continuaran al lloc fins demà per fer inspecció ocular. El municipi d’Igualada ha desactivat el seu pla bàsic d’emergències municipal.

Protecció Civil de la Generalitat informa que, segons les darreres valoracions fetes pels Bombers de la Generalitat i Qualitat Ambiental, es pot aixecar el confinament per la població en general excepte als nens, persones embarassades, gent gran i persones amb malalties i problemes respiratoris.

S'aixequen totes les restriccions de confinament però es manté l'Alerta del pla d'emergències PLASEQCAT (12 febrer) · Protecció Civil de la Generalitat informa que s’han aixecat totes les restriccions de confinament a Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del camí, Jorba i Sant Martí de Tous, i només queden restriccions de mobilitat en carrers més propers a la indústria d’Igualada on hi ha hagut un incident aquest matí. Tot i que no hi ha perill per la població es mantindrà la fase d’Alerta del PLASEQCAT hi hagi producte vessat a indústria i s’assegurin els dipòsits afectats.

El balanç de persones afectades arran de l’incident químic a Igualada i posterior núvol irritant ha estat: 5 atesos in situ (3 bombers i 2 ciutadans), i 2 traslladats a l’Hospital d’Igualada. Hores d’ara, a l’Hospital hi ha ingressades 6 persones, 5 de lleus i 1 amb pronòstic reservat. D’aquests, 3 ingressats al matí, una persona que ha ingressat posteriorment provinent d’Òdena i dues a les 14.30 hores provinents d’una fàbrica situada a uns 200 metres d’on s’ha produït l’incident. Es preveu que tots quedin en observació  fins a les 8 del vespre, excepte el de pronòstic reservat que quedarà pendent d’evolució.

El telèfon 061 CatSalut Respon ha rebut 22 trucades de persones amb dificultats respiratòries. Per la seva banda, el telèfon d’emergències CAT112 ha rebut 394 trucades relacionades amb l’incident. Per municipis, les trucades s’han fet des d’Igualada (237), 20 per persones que circulaven per les carreteres dels voltants, 13 des de Vilanova del Camí, 14 des de Piera, 8 des de Santa Margarida de Montbui, 8 des de Capellades, 7 des d’Òdena, entre d’altres.

S'aixeca el confinanent a la població dels 5 municipis afectats pel núvol excepte a nens, embarassades, persones grans i persones amb dificultats respiratòries (12 de febrer) · Aquest confinament es manté als cinc municipis afectats: Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Jorba. Els col·lectius vulnerables citats anteriorment han de seguir confinats dins un edifici i no sortir al carrer. El núvol seria irritant i hauria estat causat per una barreja entre tres productes químics. Es manté el pla d'emergències PLASEQCAT en emergència.

Protecció Civil de la Generalitat activa l'emergència del PLASEQCAT per una explosió i incendi a Igualada (12 de febrer) · Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’EMERGÈNCIA el pla d’emergències PLASEQCAT per una explosió i incendi a l’empresa SIMAR del carrer Països Baixos número 3 del polígon industrial Les Comes d’Igualada.

L’avís s’ha rebut al telèfon d’emergències 112 als volts de les 9.45 hores, i fins al lloc s’han desplaçat una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, 4 unitats del SEM, 11 patrulles de Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local i Protecció Civil del municipi.

Segons les primeres informacions, hi hauria hagut una explosió durant una maniobra de càrrega i descàrrega per una barreja d'àcid nítric i clorur fèrric al pati exterior de la indústria. Arran de l’explosió s’ha produït un núvol tòxic. El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que hi hauria 3 ferits lleus (un treballador i dos transportistes) traslladats a l’Hospital d’Igualada.

Bombers de la Generalitat treballen a la indústria i als voltants supervisant que no hi hagi cap persona a l’exterior i revisant també clavegueres. Mossos d’Esquadra i Policia Local revisen que es compleixin aquestes mesures.

Com a conseqüència de l’explosió, FGC informa que està tallada la circulació de trens entre la Pobla de Claramunt i Igualada de la línia Llobregat-Anoia (R6).

Com a mesura preventiva, els Bombers de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat demanen el confinament de tota la població dels municipis d’Òdena, Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. També s’ha restringit l’accés al polígon Les Comes i estan restringides, segons el Servei Català de Trànsit, les sortides 555 i 554 de l’A-2 a Igualada en ambdós sentits.

La població s’ha de confinar dins un edifici, tancar portes i finestres i no sortir a l’exterior fins a nova ordre. No us quedeu dins el vehicle ni aneu a buscar els nens a l’escola.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 98 trucades sobre aquest incident. Recordar que el telèfon 112 és per a emergències. Truqueu al 012 si voleu rebre informació.

(*informació via Generalitat de Catalunya)

  • Compartir