Sou a: Inici / Noticies / Publicada la Boixeta Cultural per a la tardor 2016

Publicada la Boixeta Cultural per a la tardor 2016

Destaquen la Diada Nacional de Catalunya, els Premis Ciutat d’Igualada, el Zoom Festival, el Mercat de Lletres i fins a 160 activitats.
06-09-2016

L’Ajuntament d’Igualada ha publicat aquest mes de setembre la nova edició de la Boixeta Cultural, l’agenda que coordina el departament de Promoció Cultural i que inclou al voltant de 160 activitats programades a la ciutat fins al mes de novembre. En aquesta edició de tardor destaquen esdeveniments com la Diada Nacional de Catalunya aquesta mateixa setmana, el Zoom Festival del 22 al 27 de novembre, l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada el 20 de novembre; el Rrrrec Festival el 17 de setembre; el Mercat de Lletres el 24 de setembre; la celebració de Santa Cecília, patrona dels músics, del 21 al 26 de novembre; o la Trobada de Balls de Pastorets de Catalunya del 17 de setembre.

El teatre serà novament un dels capítols més nodrits, amb representacions com L’avar, El florido Pensil - noies, The funamviolistas, Lari Poppins o Hamlet al Teatre Municipal l’Ateneu i amb Els darrers dies de la Catalunya republicana,  Aneboda (The show) i el festival El Més Petit de Tots al Teatre de l’Aurora. Pel que fa al cinema, a banda de les habituals propostes del CineClub Ateneu, hi haurà cinema en versió original i cinema infantil tant a la Biblioteca Central com al Museu de la Pell, amb títols com Wall-E, Pinotxo i la seva amiga Coco o El viatge d’Arlo. Com a novetat destacada, el nou Cicle Gaudí, permetrà gaudir a l’Ateneu de cinc films catalans actuals i molt destacats.

Pel que fa a les exposicions, destaquen Vizcarra: 25 anys de caricatures, la mostra de portades del cinquè aniversari de la publicació La Cultural, el treball fotogràfic Fins als límits de Maria Gregori, les imatges del concurs fotogràfic de l’European Balloon Festival i el record dels 140 anys de l’Agrupació Coral la Llàntia. Destaca, igualment, l’homenatge al Pare Ramon M. Castelltort, el 7 d’octubre, recuperant la seva vida i obra pel centenari del seu naixement i el cinquantenari de la seva mort. Hi haurà també sortides per a diferents públics: del 20 al 23 de setembre al País Càtar amb Antoni Dalmau i Ribalta, el 19 d’octubre a Poblet i l’Espluga de Francolí, el 23 de novembre a diferents pobles de la comarca de l’Anoia i, el 26 d’octubre, una singular visita per conèixer des de dins un assaig dels Moixiganguers d’Igualada.

La nova Boixeta Cultural inclou també altres activitats, com ara el nou cicle poètic i musical De Pell Sensible, presentacions literàries, els Dimarts de Diàleg i les Músiques de Butxaca de l’Ateneu Igualadí, els clubs de lectura de la Biblioteca Central, les conferències de l’AUGA, les visites guiades al Museu de la Pell, la visita a la Vil·la Romana de l’Espelt per les Jornades Europees del Patrimoni, el mercat mensual d’antiguitats, les jam session del Hot-Blues i el teatre familiar de La Xarxa d’Igualada, entre altres. Es podrà consultar properament en format digital en aquest mateix web i es pot recollir en format paper als equipaments municipals habituals.

  • Compartir