Sou a: Inici / Noticies / Quarta edició del programa Futbol i Valors

Quarta edició del programa Futbol i Valors

L’objectiu bàsic de la iniciativa és afavorir la integració social a través de l’esport, estimulant elements com l’esforç, la cohesió i la igualtat
07-11-2016

El passat dia 3 de novembre va començar a Igualada la quarta edició del programa Futbol i Valors, amb la participació de vint-i-tres joves entre 12 i 16 anys, dels quals tretze són noies i deu són nois. Els joves que hi prenen part participaran en dues sessions setmanals fins al mes de maig al Parc del Xipreret, treballant l’adquisició de valors a través de la pràctica de l’esport en equip, juntament amb quatre educadors. Aquesta és una iniciativa impulsada pel departament d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada.

Futbol i Valors ofereix a aquests nois i noies la possibilitat de participar en activitats esportives extraescolars que, per diferents raons, no podrien realitzar. S’hi empra el futbol com a eina d’educació i reflexió al voltant dels valors, se’ls transmeten hàbits saludables, s’hi promou la igualtat de gènere i s’hi fomenta la cohesió i la integració social. Futbol i Valors suposa també, doncs, una eina útil per a les organitzacions locals i per als educadors dels centres escolars de la ciutat

S’hi utilitza la filosofia dels Tres Temps: al primer temps els jugadors dialoguen i acorden les regles del joc del dia, al segon disputen el partit i, al tercer i últim, avaluen el compliment de les regles i treuen conclusions de la trobada. Els acords i els temes de diàleg varien en cada jornada però les normes del fair play sempre hi són presents.

Una iniciativa d’integració a través de l’esport · Futbol i Valors va néixer ja fa tres anys, donant continuïtat al programa FutbolNet, que havia iniciat la Fundació FC Barcelona en diferents municipis catalans durant el curs 2012/2013. Després de l’excel·lent valoració d’aquella experiència, el departament municipal d’Esports va apostar per seguir treballant amb els joves amb una metodologia semblant. L’objectiu de Futbol i Valors passa per afavorir la integració social a través de l’esport, estimulant en aquells que hi prenen part la incorporació de valors com la superació, l’esforç, les relacions interpersonals, la participació, la igualtat de gènere, el treball en equip o el respecte als companys.

 

  • Compartir