Sou a: Inici / Noticies / Quarta edició del projecte Ulisses

Quarta edició del projecte Ulisses

En les tres edicions precedents hi han participat 128 nois i noies que han incorporat eines i recursos per integrar-se al mercat de treball.
09-09-2015

El departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona, inicia aquest mes de setembre una nova edició del projecte Ulisses, adreçat a joves entre 16 a 30 anys amb mancances formatives i necessitats d’orientació laboral. L’objectiu d’aquest projecte és facilitar-los eines i recursos perquè puguin integrar-se amb èxit al mercat de treball.

Els participants al programa podran participar en tallers especialitzats de competències i mercat de treball, rebre assessorament individual i informació professional, experimentar i conèixer des de dins d’una empresa i aquelles professions que els interessin i, finalment, construir el seu propi projecte professional.

Per formalitzar la inscripció o rebre més informació, els interessats poden adreçar-se a Ig-nova Ocupació (c/ Lleida, 78) en horari de 8 a 18h, o bé contactar-hi a través del telèfon 93 805 57 10 o el correu electrònic ignovaocupacio@aj-igualada.net.

Valoració de les edicions precedents · Aquest dimecres, 9 de setembre, la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, ha fet balanç de les tres edicions anteriors del programa Ulisses.

L’any 2014 hi van prendre part 40 joves, dels quals 26 van ser homes i 14 van ser dones. D’aquests, 33 van completar tot el programa i, dels 7 que no ho van fer, aproximadament la meitat ho van fer per inserció laboral i la resta per abandonament. Un 57,5% dels participants tenien edats entre els 16 i els 20 anys, un 27,5% entre els 21 i els 25 anys i un 15% entre els 26 i els 30 anys. Un 30% d’aquests nois i noies no tenien titulació obligatòria, un 35% havien acabat l’ESO o equivalent, un 27,5% havien completat cicles formatius i un 7,5% havien fet Batxillerat o cicles de grau superior.

Van dur a terme dos tallers de formació en competències transversals de 40 hores, dos tallers de formació en mercat de treball i vies d’accés a l’ocupació de 20 hores, sis sessions grupals per un total de 22 hores i 196 hores d’assessorament i orientació individual. Van participar en 16 convenis de col·laboració amb empreses i 27 participants han construït el seu propi projecte i han orientat la seva activitat professional a àmbits tan diferents com professor de matemàtiques, auxiliar de cuina, auxiliar d’infermeria, il·lustrador, soldat de marina, policia, operari de magatzem, tècnic de logística o monitor d’activitats físiques, entre molts altres.

Entre els anys 2012 i 2014 hi han pres part en total 128 joves, un 97% dels quals han finalitzat el programa, havent rebut un total de 1.048 hores d’assessorament i havent fet 82 estades de pràctiques en empreses. Vuitanta joves han construït ja el seu propi projecte professional.

  • Compartir